Gymleerkrachten Team Sportservice trekken buurt in voor buitenles

Den Helder – Kinderen hebben behoefte aan wat extra beweging en ouders aan een uurtje zonder kind. De lockdown maakt het niet makkelijk. Ouders ‘moeten’ thuisonderwijs verzorgen, maar de kroost ‘moet’ ook in beweging blijven.

De vakdocenten en buurtsportcoaches trekken letterlijk de wijken in. Dit doen zij om kinderen in beweging en fit te houden en de ouders wat te ontzien. De eerste lockdown-editie van Sport en Spel in de Wijk is maandag 4 januari. Op maar liefst negen locaties verspreid over de hele gemeente Den Helder en 22 locaties verspreid over de gemeenten Hollands Kroon en Schagen gaan de gymdocenten van Team Sportservice op pad met allerlei sport- en spelmateriaal.

“We zijn direct aan de slag gegaan met alternatieven voor de reguliere gymlessen die nu niet meer binnen gegeven mogen worden. We denken bijvoorbeeld aan digitale gymlessen, als daar vraag naar is. Maar hebben ook een uitgebreide brochure gemaakt met oefeningen en filmpjes om thuis in beweging te blijven. Niet alleen voor kinderen trouwens, ook voor ouderen hebben we tal van laagdrempelige beweegtips”, Jordy van Kesteren, buurtsportcoach bij Team Sportservice Den Helder.

Eventueel een tweede ronde
Nog een stap verder zijn de extra naschoolse activiteiten welke Team Sportservice biedt na de kerstvakantie. Een lockdown-editie van Sport en Spel in de wijk. “Normaal gesproken geven we dit op een paar locaties, maar nu willen we het aanbod een tijdlang breder trekken. We hebben negen locaties uitgekozen, verdeeld over de gemeente”, aldus Jordy.

Sport en Spel lockdown is bedoeld voor kinderen uit de groepen vijf tot en met acht. “Wat we willen voorkomen is dat er onnodige reisbewegingen zijn of dat ouders komen kijken. Kinderen moet het lopend of fietsend af kunnen. We proberen zoveel mogelijk de vakleerkracht wie normaal gesproken op de school in de buurt lesgeeft, deze buitenlessen te laten verzorgen. Kinderen vinden het leuk om hun eigen juf of meester te zien.”

Verrassingsaanbod
Het totale aanbod voor Den Helder is te vinden op de website van Team Sportservice. De activiteiten starten telkens om 14.30 uur en duren een uur. Mochten er meer dan 25 kinderen mee willen doen, dan volgt er direct erachteraan een tweede uur. Voor de activiteiten in Den Helder is aanmelden niet nodig.

Het totale aanbod voor de gemeenten Hollands Kroon en Schagen in te vinden op Noordhollandactief.nl. Hier zijn vijf verschillende data, telkens van 15.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via de bovenstaande website.