Kerstboodschap burgemeester Rian van Dam

Hollands Kroon – Burgemeester Rian van Dam deelt via de website van gemeente Hollands Kroon een kerstboodschap voor de inwoners.

“Beste inwoners van Hollands Kroon. Nu we in de donkere dagen voor kerst zijn beland, is het moment van terugblikken en reflectie aangebroken. We kijken terug op een zwaar jaar dat verre van normaal was, want het coronavirus heeft ons hele leven ingrijpend veranderd. Sinds het virus in het vroege voorjaar snel om zich heen greep, is heel veel niet meer zoals het was. Periodes dat we niet meer op bezoek mochten in verzorgingstehuizen en nauwelijks de deur uit mochten, werden afgewisseld door tijden dat het wat beter ging en er versoepelingen waren. Nu zit Nederlands in een lockdown”, aldus Van Dam.

“Veel beroepsgroepen, instellingen en verenigingen hebben een enorme knauw gekregen. De horeca bijvoorbeeld, omdat de deuren verschillende keren gesloten moesten worden. Het zorgpersoneel krijgt het juist zwaar te verduren door de drukte in de ziekenhuizen door de toestroom van corona patiënten. Verenigingen moesten hun activiteiten stilleggen, scholen moesten meerdere malen de deuren sluiten, het werk van ondernemers droogde op en zelfs een boodschap doen is ineens heel anders dan voorheen. Kortom: corona heeft een groot effect op vrijwel iedereen. Zowel fysiek als mentaal.”

Feestdagen zijn anders dan normaal
“We gaan inmiddels richting het einde van het jaar en we zijn nog lang niet van het virus af. Er gloort wel hoop aan het einde van de tunnel. We hebben meer zicht op het virus dan begin dit jaar en weten aan welke knoppen we moeten draaien om het onder controle te houden. Daarnaast zijn er hoopvolle berichten over de werking van de vaccins, maar zo ver is het helaas nog niet; we moeten dus nog even volhouden. Ik snap dat dat volhouden niet altijd meevalt. Dat het voor sommigen lastig is om zich aan de richtlijnen te houden. Maar doe je het niet voor jezelf, doe het dan alsjeblieft voor een ander.”

Benieuwd naar wat Rian van Dam nog meer te vertellen heeft? Lees haar kerstboodschap verder op Hollandskroon.nl.

Mobiele versie afsluiten