Hollands Kroon

Bouwplannen Tweede Thuis enigszins gestremd

Westerland – De bouw van het Tweede Thuis in Westerland vordert nauwelijks. Het is een zware tegenvaller dat er nog steeds geen passende offerte voor een hypotheek ligt, de bouwkosten enorm zijn gestegen en dat Roparun, als belangrijke sponsor voor startende Hospices, niet in z’n volle omvang heeft plaatsgevonden en daarom een substantieel lager bedrag is toegezegd.

Volgens voorzitter Gijs Wilms verloopt het proces onnodig traag en dit gaat met drie stappen voor en twee stappen achteruit. Niet alleen de Covid-19 maatregelen zijn hier aan debet, ook de trage behandeling van de financieringsaanvragen. Positief is de mogelijke hulp van de gemeente Hollands Kroon, die het mogelijk moet maken een extra lening te kunnen afsluiten bij het Restauratiefonds.

Er zijn inmiddels voor €128.000 aan obligatie inschrijvingen binnen gekomen en het druppelt nog steeds door. Inschrijven kan nog steeds, kijk op de website, onder de knop steun ons. Er zijn al voor zo’n €55.000 aan donaties gestort. Ook hier is informatie over te vinden op de website. Ieder bedrag, hoe klein ook, is welkom.

Via de landelijk fondsenwerver, die ook nog steeds actief is, is tot heden €155.750 toegezegd. Hoewel fondsenwerving voor een Hospice een continu proces is, heeft de stichting de financiering voor de bouw rond te maken, buiten de hypotheek, nog €112.000 nodig. De realisatie van het wandelpad van het parkeerterrein naar de Hospice is op tijd afgerond om de aanlegsubsidie van “de Kop Werkt” niet te verliezen. Dit met dank aan de Fa. ten Brinke Bestratingen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button