Sport

Denise Betsema derde in Rucphen

Rucphen – De Texelse Denise Betsema behaalde zaterdag bij een veldrit in het Brabantse Rucphen de derde plaats. Ze had een slechte start, met als gevolg dat Denise in de eerste ronde terugviel naar de elfde plaats. “Het was balen om van zover te moeten terugkomen”, zei ze na afloop.

Met nog vier van de zeven ronden te gaan meldde de inwoonster van Oudeschild zich weer in de kopgroep. Deze kopgroep bestond uit maar liefst zes Nederlandse dames. Bij het ingaan van de laatste ronde was de kopgroep uitgedund tot drie coureurs. De overwinning ging naar oud-wereldkamioen Marianne Vos, voor wereldkampioen Lucinda Brand en Denise Betsema.

In de stand om de wereldcup verloor Denise wat punten op Brand, maar tevens verstevigde ze haar tweede positie. De concurrentie moest genoegen nemen met lagere klasseringen. Door de eerste plaats van Vos verloor Betsema minder punten op Brand, die het klassement aanvoert. Zondag start Denise Betsema in de Citadelcross van het Belgische Namen. Ook daar hoopt ze op het erepodium te eindigen. Een cross die haar goed ligt. Ook deze wedstrijd gaat om de wereldcup

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik was tot en met oktober 2022 werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business.

Wellicht ook interessant

Back to top button