Den HelderPolitiek

Gemeenteraad op de foto voor behoud van Lange Jaap

Advertentie:

Huisduinen – Om het betoog van PvdA en VVD kracht bij te zetten, ging het grootste deel van de Helderse gemeenteraad zaterdagochtend op de foto bij de vuurtoren. Tijdens de raadsvergadering maandag wordt een motie ingediend waarin het college wordt opgeroepen een brandbrief naar Den Haag te sturen. Dit uiteraard met als doel de minister te overtuigen van de noodzaak alles op alles te zetten om de Lange Jaap te redden.

Op de foto staan overigens slechts 21 van de 31 raadsleden, maar dat betekent niet dat de overige tien af willen van de trots van Huisduinen. “Alle partijen hebben de toezegging gedaan de motie te steunen maandag, maar niet iedereen was zaterdag in de gelegenheid om aan te sluiten voor de foto”, laat mede initiatiefneemster Petra Bais (VVD) weten.

Het verzoek waartoe de raad maandag oproept is overigens niet nieuw, een soortgelijk verzoek zou door dezelfde partijen ook in Provinciale Staten worden ingediend, maar zover kwam het afgelopen week uiteindelijk niet. Ondertussen heeft de minister wel aangegeven dat er nog een extra, laatste onderzoek komt om te bekijken of behoud van de vuurtoren toch tot de mogelijkheden behoort.

De online petitie “Behoud de 130 oude en hoogste vuurtoren van Nederland! De Lange Jaap” is inmiddels al bijna zesduizend keer van een digitale handtekening voorzien.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

4 reacties

  1. De Lange Jaap

    De dames en heren raadsleden struikelen over elkaar heen om de Helderse bevolking te laten zien hoe ze begaan zijn met de lange Jaap! De verkiezingen komen er aan. Het zijn de Huisduiners die de trom hebben geroerd tot behoud. De raad heb ik de afgelopen 5 jaar niet gehoord over zorgen voor de in slechte staat verkerende vuurtoren. Men heeft niet zoveel met monumenten. Wat zou het fijn zijn als de gemeenteraad zich meer proactief zou opstellen. De zorg over de stem van de kiezer heeft geleid tot de foto van raadsleden bij de lange jaap en is reeds begonnen. Niet meer en niet minder.

    Martien Rietveld

    1. ja de verkiezingen komen er aan he, spontaan allemaal het beste beentje voor….

  2. Zo’n brief haalt geen moer uit. Show voor de publieke tribune. Kom eens in opstand tegen de incompetente Rutteclub.

Wellicht ook interessant

Back to top button