Den HelderGR2022DH

Kees Bazen weg bij CDA, mogelijk naar Seniorenpartij

Den Helder – Raadslid Kees Bazen verlaat het CDA en stapt mogelijk over naar de Seniorenpartij van Nancy List en wethouder Remco Duijnker.

Bazen is sinds 2008 actief voor het CDA en sinds 2014 raadslid. Buiten de politiek is hij onder meer actief als voorzitter bij Veilig Verkeer Nederland, afdeling Den Helder. De overstap is opmerkelijk, want Bazen leek zich tot nu toe prima thuis te voelen bij partij en fractie. De samenstelling van de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen (maart 2022) heeft de verhoudingen echter vertroebeld.

“Ik heb mij de afgelopen 12 jaar met ziel en zaligheid ingezet voor deze partij en ben trots dat ik heb bijgedragen aan de zetelwinst van de afgelopen twee verkiezingen. Des te wranger is het dat het bestuur en de kiescommissie van het CDA mij geen derde periode gunnen.”

Bazen kreeg plek 4 aangeboden bij de kandidatenlijst van de Christendemocraten, een voor hem onbespreekbare plek. Bazen: “Het CDA is krimpend, op plek drie had ik een met zekerheid verkiesbare plaats gehad. Die heb ik in mijn ogen, met mijn staat van dienst en inzet de afgelopen jaren, verdiend. Op plek 4 is dat anders. Ik ben een man van mijn woord en heb van te voren tegen mezelf gezegd: Het is drie of niet.”

In de ogen van Bazen is het een patroon wat de afgelopen jaren vaak terugkomt: “Het bestuur in Den Helder houdt niet van kritische mensen. Omdat ik wél durf te zeggen waar het op staat. Zij hebben de kiescommissie met een duidelijke opdracht op pad gestuurd: Bazen moet niet terug komen. Dat probeerde ze vier jaar geleden ook, toen heeft de kiezer mij met voorkeursstemmen op plek drie gestemd. Nu kies ik ervoor om dicht bij mezelf te blijven, en voor mij zit er maar één ding op: Opstappen.”

Senioren?
Het is nog niet duidelijk of Bazen vertrekt uit de politiek. “De inwoners hebben mij als persoon het vertrouwen gegeven met een voorkeurszetel, die verantwoordelijkheid neem ik heel serieus. Het is dus ook niet uitgesloten dat ik door ga. Voor mezelf, of bij een andere partij die dicht bij mij past. Eerst neem ik even wat tijd om alles te laten bezinken”, zo is de formele reactie van Bazen. Inmiddels is duidelijk dat hij met de Seniorenpartij spreekt en mogelijk daar aansluit. Op voorwaarde dat Bazen en de Senioren er onderling uitkomen.

Desgevraagd reageert lijsttrekker Harmen Krul teleurgesteld op het bericht. “Het CDA in het algemeen en ik in het bijzonder hebben veel te danken aan Kees. Ik vind het dus ook ontzettend jammer. We hebben vijf zetels en zijn de grootste landelijke partij, voor mij betekent dat dat iedereen in de top vijf verkiesbaar is en dus kandidaat-raadslid. Neemt niet weg dat ik Kees zijn keuze respecteer. Ik heb hem nog altijd hoog zitten. Voor mij is en blijft hij een CDA’er.”

Bazen geeft aan dat het probleem niet bij de fractie en de lijsttrekker ligt: “Niks ten nadelen van Harmen, ik heb nog altijd ontzettend veel waardering voor hem. Dit is iets tussen mij en het bestuur. Ik draag de huidige fractie en de lijsstrekker nog altijd een warm hart toe.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Met een partij die Hoekstra en de Jonge handhaaft is iets grondig mis. Daarnaast is het merkwaardig om te vinden dat men recht heeft op een verkiesbare plaats. Men is volksvertegenwoordiger en geen werknemer. Wat belet Bazen om te doen als Theo Krol. Flyer door heel Den Helder !

Back to top button
%d bloggers liken dit: