Den HelderUitgaan

Nachtvlinderexcursie en Gratis Groene Tuin-pakketten bij De Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – De Helderse Vallei organiseert vrijdag 8 september een nachtvlinderexcursie. Bezoekers ontdekken van 21:00 tot 00:00 uur welke soorten allemaal in het natuurgebied voorkomen. Daarnaast kunnen inwoners bij De Helderse Vallei hun tegels inruilen voor een Gratis Groene Tuin-pakket.

Nederland telt 53 soorten dagvlinders en wel 2300 soorten nachtvlinders. Er valt dus heel wat te ontdekken. Samen met een gids ontdekken de deelnemers welke nachtvlindersoorten in de omgeving voorkomen. De Nachtvlinderexcursie is geschikt voor iedereen en kost € 3,- per persoon; vooraf aanmelden is noodzakelijk: www.deheldersevallei.nl.

Verder deelt De Helderse Vallei Gratis Groene Tuin-pakketten uit. Inwoners van Den Helder kunnen van 5 tot 10 september een deelnameformulier invullen voor het inruilen van vier tegels voor een biologisch en bijenvriendelijk plantenpakket. Zaterdag 15 en zondag 16 september kunnen deze tegels worden ingeruild voor een Gratis Groene Tuin-pakket. De Helderse Vallei roept geïnteresseerden op zich op tijd aan te melden, er zijn 50 plantenpakketten beschikbaar.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button