Cultuur/NatuurTexel

Museum Kaap Skil verlicht de kerstvakantie

Texel – Museum Kaap Skil brengt licht in de duisternis! Het museum heeft een uitbundige, feestelijke lichtexplosie in het hoofdgebouw en sfeervolle verlichting op het buitenterrein. Daarnaast worden objecten die met verlichting te maken hebben ook uitgelicht. Wie weet wat er verder nog allemaal te zien is…

Het pittoreske buitenterrein van het museum ziet er dankzij de verlichting extra mooi en sfeervol uit. De kleine vissershuisjes en het straatje langs de Skilsloot lijken gemaakt voor een kerstverhaal. Op de maquette van de Reede van Texel, beneden in het hoofdgebouw, worden de schepen, hun reizen en de bijbehorende verhalen belicht. Bewonder de bedrijvigheid voor de kust van Texel in de zeventiende eeuw en ontdek de belangrijke rol van het eiland in de wereldhandel.

Gezinnen krijgen bij de receptie een bingo-kaart mee. Deze nodigt uit om goed rond te kijken in het openluchtmuseum. Zoek de afgebeelde objecten in het winkeltje en de huisjes van de visser en de timmerman. Wie roept als eerste “Bingo!”? Kinderen kunnen zich daarnaast bekwamen in de ‘Kaapskills’. Vouw een bootje, versla je tegenstander bij het vaarspel of wandel rond op stelten. Zo wordt een museumbezoek extra leuk.

Museum Kaap Skil is dinsdag tot en met zondag geopend, met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Dus: licht het anker en zet koers naar Oudeschild!

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button