Sport

Provincie helpt Noord-Hollandse sportclubs met positieve en inclusieve sportcultuur

Advertentie:

Haarlem – De provincie Noord-Holland stelt 75.000 euro beschikbaar voor sportclubs die willen werken aan een club waar iedereen zich thuis voelt en met plezier kan sporten en bewegen.

Het geld van de provincie maakt het voor de Noord-Hollandse sportclubs mogelijk kosteloos gebruik te maken van verschillende services uit het Nationaal Sportakkoord. Het gaat om ondersteunende activiteiten zoals scholingen, workshops, inspiratiesessies en begeleidingstrajecten, die helpen bij het creëren van een inclusieve, veilige en positieve sportclub. Aanvragen kan sinds 15 december via de lokale verenigingsondersteuner.

Gedeputeerde Zita Pels: “Sporten is voor iedereen belangrijk, en om dat met plezier te kunnen doen moet je je wel thuis voelen bij de club waar je lid van bent. Ongeacht gender, kleur of achtergrond. Soms gebeurt uitsluiting of discriminatie onbewust, soms bewust. Clubs die hiermee aan de slag willen, kunnen dat met behulp van een pallet aan services uit het Sportakkoord doen. Inclusieve sportclubs dragen bij aan een inclusieve gemeenschap, inclusieve gemeente en dus ook inclusieve provincie. Daar streven wij als Noord-Holland naar!”

Een service aanvragen
Sportclubs die graag gebruik willen maken van het servicebudget, kunnen contact opnemen met hun lokale verenigingsondersteuner. Samen kijken zij welke behoeftes en doelen de club precies heeft, en welke services binnen de sportakkoord-thema’s ‘Inclusief sporten en bewegen’ of ‘Positieve sportcultuur’ daar het beste bij aansluiten. De verenigingsondersteuner dient de serviceaanvraag in.

Sportclubs die nog geen contact met de lokale verenigingsondersteuner hebben of meer willen weten over de procedure, kunnen hier contact opnemen www.clubbase.nl/noord-holland de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button