Den HelderJeugd

Scouting bezorgt dit weekend de kerstpost

Den Helder – De kerstpost voor de Scouting kon tot afgelopen vrijdag ingeleverd worden, zaterdagochtend werd begonnen met de bezorging. Een beste klus om alles te sorteren en bezorgklaar te maken, de normale procedure van met elkaar de schouders eronder kon immers dit jaar niet.

Over de hoeveelheid kerstkaarten tasten ze nog in het duister, “Normaal hebben we wel een beetje zicht op de hoeveelheid, omdat je met elkaar een vaste procedure hebt, maar dit jaar werd veel op de groepen en zelfs thuis gedaan”, aldus de leiding. Afgelopen jaar werden zo’n 25.000 kaarten bezorgd.

De grauwe mistige ochtend deerde de scouts niet, handschoenen aan, post in kistje op de fiets en bezorgen maar. Niet vertrekken vanuit het clubgebouw, maar op verschillende punten in de wijken van Den Helder en Julianadorp. Dit om contactmomenten met de mensen onderling te verminderen. Normaal lopen de verschillende scoutinggroepen van Den Helder hun ‘eigen’ wijken, maar dit jaar werd wel wat geschoven met de bezorging. Sommige groepen hadden veel last van ziekte onder de leden, maar gelukkig konden de andere groepen dit prima opvangen.

Postbode
Bij één van de inleveradressen, die te herkennen waren aan de poster op de ramen, werd van de week aangebeld. Aan de deur stond de postbode met de vraag of hij de scouting kerstpost hier in kon leveren. Dat kon natuurlijk! Na een gesprekje bleek dat deze postbezorger normaal zijn kerstpost voor de scouting bij zijn buurman inleverde. Dit bleek een oud schipper van een scoutinggroep te zijn. De gezondheid van de oud schipper laat te wensen over en dus was hij dit jaar geen inzamelpunt. Tijdens zijn ronde had de postbode de poster in zijn postwijk zien hangen en zo geschiedde!

De Argonautenwacht  van Jutters Willemsoord had extra straten van andere groepen overgenomen. Ze zijn een vrij grote groep waterscouts die in het zomerseizoen de zaterdagmiddagen lekker gaan zeilen in hun lelievletten. In de winter doen ze in de botenloods het onderhoud aan de boten en alles wat daar bij hoort. De post hadden ze rap bezorgd, en tja, toen gingen ze met elkaar nog even gezellig aan de bak met het onderhoud van hun materieel.

Scouts van de Argonautenwacht klaar om de stapels kerstkaarten te gaan bezorgen (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button