Cultuur/NatuurHollands Kroon

Staatsbosbeheer: De aanlijner wint

Hollands Kroon – Veel mensen genieten van de natuur en de rust in het Dijkgatbos en Robbenoordbos. Ook bezoekers met honden zijn van harte welkom, als de hond aan de lijn wordt gehouden. De komende weken gaan boswachters van Staatsbosbeheer in gesprek met bezoekers van het bos om extra aandacht te vragen voor de regels die er zijn in het gebied. Mensen die hun hond aangelijnd uitlaten maken kans op een leuke prijs. Hiermee wil Staatsbosbeheer meer bewustwording creëren zodat dieren in het bos, juist in de koude en natte winterperiode, rust kunnen houden om hun energie te sparen.

Boswachter Mikal Folkertsma vertelt: “In het Robbenoord- en Dijkgatbos kun je heerlijk wandelen, ook met je trouwe viervoeter. Zelf geniet ik wekelijks van mijn wandelingen door het bos samen met mijn hond Twirre. Honden zijn van harte welkom in het bos, maar we vragen je wel om ze aan de lijn te houden. Neem een lange lijn mee zodat je hond heerlijk kan snuffelen, maar niet de kans heeft om wild of vogels op te jagen. Op die manier kun je samen genieten van het bos en hebben de dieren die in het bos leven ook ruimte om zich veilig schuil te houden en zo energie te sparen.”

De aanlijner wint
Tot 31 januari maken bezoekers die hun hond aangelijnd uitlaten kans op een mooie prijs. Boswachters delen kaartjes uit waarmee de baasjes kans maken op een speciale excursie met de boswachter, waarop ook hun hond welkom is. Door de regels te respecteren wordt dus niet alleen een boete vermeden, maar maken hondeneigenaren de komende weken ook nog kans op een prijs.

De boswachters zijn tijdens de campagne regelmatig in het bos aanwezig. Er zullen ook een aantal specifieke voorlichtingsmomenten zijn op de parkeerplaats in het Dijkgatbos aan de Noorderdijkweg.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button