Hollands KroonSport

FC De Ark wint van slordig Succes

Hippolytushoef – FC De Ark bleek in de wedstrijd tegen ZVV Succes te sterk en won met 3-4. In een lege Wieringerhal, traden ZVV Succes en FC De Ark afgelopen vrijdag 16 december in Hollands Kroon tegen elkaar aan. Beide teams staan in de middenmoot en 3 punten zou aanhaken betekenen bij de subtop van de stand in de hoofdklasse. Succes moest het doen zonder sterkhouders Robin Meilink en Mark Poepjes. Eerder dit seizoen won Succes uit makkelijk van de Ark. Dit keer was het een ander team en scheidsrechter Biegstraten had totaal geen moeite met beide elftallen. Hij floot een puike pot en had alles goed onder controle.

De 0-1 viel heel snel in de 1e helft, na een slecht begin van Succes. De 1-1 was verdiend na een goede een twee tussen Veldhuis en Schouwenaar. Succes leed veel balverlies en na een goed uitgespeelde counter werd het 1-2. Na slecht uitverdedigen van Succes viel ook de 1-3. Dit was ook de ruststand. Mark Schouwenaar scoor na een prachtige actie en mooi stiftje de 2-3. Succes bleef drong aan, maar bleef slordig omgaan met het balbezit. De Ark scoorde 2-4 na een keurig uitgespeelde aanval. Keeper Doesburg bleef wederom kans. Succes speelde de laatste minuten alles of niets, maar de Ark verdedigde goed. In de laatste seconde scoorde Mark Schouwenaar na een mooie aanval 3-4. Dit was ook de eindstand.

Nu heeft Succes vrij en beginnen ze 13 januari 2023 aan de 2e seizoenshelft.

Opstelling ZVV Succes 1
Doel: S. Doesburg
Verdediging: Mark Meijer, Klaas de Haan en Ricardo de Vries
Aanval: Jeroen Meijer, Stefan Veldhuis en Mark Schouwenaar(c). Wedstrijdverslag: Sandor Doesburg