Hollands KroonVideo

LTO kerstroute over Wieringen (video)

Hippolytushoef – Geen andere gemeente in Nederland is zo sterk vertegenwoordigd in de Agrarische sector als gemeente Hollands Kroon. Het is dit jaar de derde editie van ‘boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Het initiatief is gestart tijdens de kerst van 2020 om voor vrolijkheid te zorgen in coronatijden.

De deelnemers volgen een route en onderweg krijgen zij allerlei streekproducten. Eén van de routes loopt over het voormalig eiland Wieringen. Van de start bij familieboerderij Rotgans tot en met melkveehouderij Helder/Mulder was het raak. Bij elke stop werden één of meerdere streekproducten in de auto gelegd.

Niet alleen producten voor thuis, maar ook onderweg werden de deelnemers getrakteerd op soep en vis. Een leuke route die na drie jaar nog steeds volop in de belangstelling staat.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button