Aan de wandel in de NoordkopHollands Kroon

Wandelroutes Kale Takkenloop Dijkgatbos bekendgemaakt

Slootdorp – De organisatie heeft de routes bekendgemaakt voor de Kale Takkenloop op zondag 8 januari. Het zijn twee routes geworden.

Eén route van 9 km; de tweede, meer voor de geoefende wandelaar, met een lengte van ongeveer 17 km. De start is bij de Snippenwei in het Dijkgatbos en eindigt ook weer bij de Snippenwei.

De routes wijken af van bestaande bospaden en worden daarom aangegeven door gele bordjes.

De Lionsclub in Hollands Kroon heeft naar eigen zeggen gezorgd voor originele en zeer afwisselende routes. Er wordt bijvoorbeeld gelopen over de IJsselmeerdijk met mooie vergezichten, door de bossen en langs open weiden. Er wordt veel gewandeld over onverharde (gras-) paadjes, dus goede schoenen zijn belangrijk.

De lange route van 17 km splitst zich na enkele kilometers af en gaat daarna diep het Robbenoordbos in. De hond mag aangelijnd mee, maar bij het IJsselmeer wordt dan wel over het fietspad gelopen, in plaats van op de dijk.

Zie ook Staatsbosbeheer.nl/Contact/toegangsregels/honden.
 
Inschrijven kan via de website Kaletakkenloop.nl

Bij het inschrijven kunnen de wandelaars kiezen uit een tijd-slot om te starten. Daarmee wordt wachten en drukte vermeden. Wandelaars die kiezen voor de lange route worden gevraagd om zo vroeg mogelijk te starten.

Tenslotte, niet onbelangrijk, de opbrengst komt geheel ten goede aan lokale goede doelen.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button