Mooie zege voor Zeemacht dames 2

Den Helder – De dames van het tweede team van Zeemacht stonden vrijdagavond weer op het veld om het op te nemen tegen Wognum Nicols VR1. Als het thuisteam deze wedstrijd met winst zou afsluiten, klommen ze een plekje op de ranglijst.

De dames van MSV Zeemacht kwamen goed uit de startblokken. Het initiatief werd direct genomen en dat leverde aan het begin van de wedstrijd al gelijk leuk voetbal op. Een snijdende pass van Demi Siemelink door het midden werd door Melanie Vaalt bekroond tot doelpunt. Na deze voorsprong brak een periode aan waarbij het thuisteam de bovenliggende partij was, maar onzorgvuldig met de kansen omging. Wognum Nicols probeerde wel aan te vallen, maar werd niet heel erg gevaarlijk. Even voor rust was het Romy Bakker die voor de 2-0 zorgde.

Na rust liet Zeemacht zien dat ze nog meer wilden. Het was weer Romy Bakker die de bal tegen het net van de tegenstander wist te schoppen, 3-0. Het verzet van Wognum Nicols was nu echt gebroken. Zeemacht kwam lekker in de wedstrijd en liet in deze periode goed voetbal zien. De aanvallen liepen lekker, maar de keepster van Wognum Nicols liet ook zien niet voor niets te zijn gekomen. Valerie Fleijsman bouwde de score verder uit voor het thuisteam, 4-0.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd bleven de dames van Zeemacht lekker combineren. Melanie Vaalt bracht na een goed lopende aanval de stand op 5-0. Vlak hierna kwam er nog een hele mooie aanval, een uit het boekje. Helaas kon Romy Bakker niet haar hattrick maken, ze stond goed bij de tweede paal, maar miste helaas het doel. De eindstand bleef op 5-0, een cleansheet voor keepster Joy Berendsen.

27 januari spelen de dames van MSV Zeemacht vr2 in de Meent, Alkmaar, tegen Team Alkmaar/Sportstars vr3. Deze wedstrijd begint om 20.55 uur.