Vido start het nieuwe jaar met winst

Wieringermeer – De jonge korfballers van Vido zijn het nieuwe jaar met winst begonnen. Zaterdag 18 januari stond de eerste wedstrijd van 2020 op het programma voor de Vido E-jeugd. Het jaar 2019 waren ze geëindigd als winterkampioen, maar de competitie duurt nog lang en deze eerste plek is zeker geen garantie voor een kampioenschap.

De wedstrijd was thuis tegen OKV uit Oostzaan. OKV stond onderaan in de competitie, dus mogelijkheden zouden er zeer zeker moeten liggen. Vido begon de wedstrijd wat tam en dit resulteerde in een 1-0 achterstand. De lange ballen, welke OKV vanuit de verdediging richting de aanval speelde, daar had Vido moeite mee en de ploeg was een aantal keer net iets te laat met reageren. Gelukkig maakte Joost Gouwenberg de 1-1, maar het was toch weer OKV die de voorsprong pakte.

Vele kansen kreeg Vido, maar door wat rommelig spel konden deze kansen niet in doelpunten worden omgezet. In het tweede gedeelte van de eerste helft herpakte Vido zich en ging wat rustiger en ruimer spelen. Dit zorgde voor mooie doelpunten van eerst Vicky Zhu, Julia van der Meer en Floor Schellevis. De rust werd ingegaan met een 5-2 voorsprong. Vido was de betere ploeg, maar moest deze wedstrijd wel hard werken voor de doelpunten.

Na rust werd het 5-3 en daarna 6-3 en 7-3 door een eigen doelpunt en een ver afstandsschot van Joost Gouwenberg. Beide ploegen wisten allebei nog een keer te scoren. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Emma Gouwenberg. Einduitslag 8-4 in het voordeel van Vido. Vido blijft dus koploper in de competitie. De strafworpenserie werd ook gewonnen met 4-1; doelpuntenmakers: Joost Gouwenberg, Julia van der Meer, Emma Gouwenberg en Floor Schellevis.

Volgende week de uitwedstrijd tegen ZKC in Zaandam.