Den HelderHollands Kroon

ANWB-leden signaleren onveiligheid op wegen naar Den Helder

De Helder – Op de wegen naar Den Helder – N9, N99 en N250 – kan de verkeersveiligheid op diverse punten worden verbeterd. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB, waaraan 138 leden uit de Kop van Noord-Holland deelnamen.

Op de smalle en drukke N9 zijn inhalen en onderlinge snelheidsverschillen issues die worden genoemd. Leden zien deze weg graag verbreed of verlegd worden en pleiten voor (meer) handhaving. Inhalen is ook op de drukke N99 een factor die leden signaleren, naast onduidelijkheid over de maximumsnelheid.

De deelnemende leden pleiten voor betere communicatie, (meer) handhaving en verbreding van de weg. Op de eveneens drukke N250 zorgen op- en afritten en onderlinge snelheidsverschillen voor gevaarlijke situaties. Voor deze weg worden (meer) handhaving en verbreding veel genoemd als oplossingen, evenals het omleiden van het verkeer van en naar Texel.

Het onderzoek onder ANWB-leden is een bijdrage aan een onderzoek van Rijkswaterstaat naar de verkeersveiligheid op deze drie wegen. Dat onderzoek komt voort uit een aangenomen motie van de Tweede Kamerleden Postma (CDA) en Dijkstra (VVD). Het eerste deel van het onderzoek, waarin de problemen zijn geanalyseerd, is onlangs afgerond. Dit jaar worden mogelijke oplossingen onderzocht.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button