Uitgaan

Flip Noorman speelt Tom Waits in Zevenskoop

Advertentie:

Den Helder – De Amerikaanse zanger Tom Waits heeft een stem die bijna niet te evenaren valt. Waits zong nummers als Big in Japan, The Heart of Saturday Night en Waltzing Mathilda. Flip Noorman en violiste Vera van der Bie spelen zaterdag 6 april in Zevenskoop Den Helder de Nederlandse vertalingen van zijn grootste hits.

Met ‘Flip Noorman zingt Tom Waits (in het Nederlands)’ weten Flip Noorman en violiste Vera van der Bie het publiek in te pakken met een deken van muziek en geïnspireerde vertalingen van zijn teksten. Vanaf het eerste akkoord sleept het duo het publiek mee in de wereld van Waits zijn absurditeit en Noormans fascinatie.

Flip Noorman komt dichtbij Waits zonder hem te imiteren. De vertaalde muziek wisselt hij af met anekdotes die verweven zijn in Flips persoonlijke leven en die van de Amerikaanse muzikant. De verhalen versterken de nummers op een manier dat het publiek meer naar de tekst gaat luisteren én meer gaat waarderen wat voor een gepuzzel het moest zijn om de poëtische woorden van Waits te vertalen naar het Nederlands. Verder vertelt Flip wat meer over andere vaktechnische kwesties. Niet alleen woordtechnisch, maar ook rechtentechnisch heeft de voorstelling voor heel wat late uurtjes gezorgd.

Aanvang
Inmiddels is Flip alweer bezig met zijn nieuwe programma (Moordballades) en des te mooier is het dat Flip en Vera, voor deze ene keer, nog een uitzondering maken voor Rialto Live met het programma ‘Flip Noorman zingt Tom Waits (in het Nederlands)’. Het optreden vindt zaterdag 6 april om 14:30 uur plaats in de Foyer van Zevenskoop op Julianaplein 43 in Den Helder. De deuren zijn vanaf 14:00 uur geopend. Meer informatie over het optreden is te vinden op de Facebookpagina van RialtoLive.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button