Den HelderVideo

Nieuwe ‘WIJkkast’ biedt steun aan minima (video)

Den Helder – Onder toezicht van een handjevol aanwezigen is vanmiddag bij kenniscentrum FUNdament de eerste wijkkast van Den Helder geplaatst. Hiermee kunnen mensen die het wat moeilijker hebben worden geholpen. Initiatiefnemer Romina Plomp legt uit hoe het werkt: “Je kan er spullen uithalen, inzetten maar ook ruilen.”

Met de huidige inflatie wordt het steeds lastiger rond te komen en dus wordt het ook drukker bij de voedselbanken. De WIJkkast kan uitkomst bieden. “Het heet de wijkkast, met de nadruk op WIJ,” licht Plomp toe. “Eigenlijk is het idee om hem in elke wijk in Den Helder te plaatsen. Tuindorp wil al een kast ophangen en we hopen dat er meerdere komen in heel Den Helder.” De kast kan worden gevuld door mensen die thuis wat overhebben of wat extra willen kopen, maar ook door ondernemers of winkels die iets over hebben. “Het gaat niet om kleding of boeken, maar wel om bijvoorbeeld menstruatieproducten en voedingswaren.” Om nog meer wijkkasten in Den Helder te realiseren is Romina op zoek naar donateurs. Als 25 personen €15 per jaar kunnen betalen, kan één kast worden opgehangen.

Naast de wijkkast in Nieuw Den Helder, hangt er binnenkort dus waarschijnlijk ook een in Tuindorp. Albertha Postma, penningmeester van wijkvereniging Tuindorp, was meteen overtuigd van het plan. “Omdat in onze wijk veel armoede is. En ook veel jeugd. Dan denk ik, ja we kunnen ze altijd ondersteunen. Zo’n kastje is perfect.” Waar zij op hoopt? “Dat mensen gewoon weer eten op tafel hebben. De dames weer voldoende maandverband en tampons en dergelijke.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Ik mag toch hopen dat de verslaggever een vergissing begaat waar hij meldt dat er één kast kan worden opgehangen als 25 personen 15 euro per jaar betalen. Mij maak je niet wijs dat zo’n kast 375 euro kost. En als dat wel zo is, dan zou ik rap op zoek gaan naar een andere leverancier…..

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: