Den HelderVideo

Weinig overlast staking: ‘bus-iness as usual’ in Den Helder (video)

Advertentie:

Den Helder – Waar het bus en streekvervoer elders in Nederland plat ligt vanwege stakingen, rijden de bussen in Den Helder gewoon door. De chauffeurs zijn niet aangesloten bij de vakbond die actievoert en daardoor ervaren passagiers in de Noordkop dus weinig overlast.

Buschauffeurs en passagiers hebben begrip voor de staking. “Ik doe zelf niet mee, want ik wil de reizigers niet duperen”, zegt buschauffeur Michiel Smit, “maar ik begrijp ze wel, je moet toch voor jezelf opkomen.” Het is volgens de chauffeur wel rustiger dan normaal. “Ik heb er weinig last van vandaag”, zegt een passagier, “dat is wel eens anders geweest.”

De FNV, organisator van de staking, eist meer loonsverhoging en een verlaging van de werkdruk. Het CNV is het eens met de eisen, maar besluit op een andere manier om te staken waardoor ze nu niet meedoen. Aangezien de meeste Helderse chauffeurs bij het CNV zijn aangesloten is het daarom in Den Helder business as usual.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button