Jeugd

Lifeguard parcours bij Reddingsmuseum

Advertentie:
Sacha van Beusekom doet ook een heuse redding bij het slachtoffer (DHfoto)

Den Helder – Een hond in nood, jonge helden gezocht om hem te redden! Woensdag konden kinderen bij het nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder niet alleen genieten van één van de leukste musea van Nederland, maar was er een heus obstakelparcours uitgezet waar een slachtoffer gered moest worden. De kinderen vonden het een prachtige uitdaging en door de belangstelling werd zelfs al vroeger gestart met het programma.

Komend weekend wordt weer begonnen met het werven van strandwachten die de komende zomer de stranden veilig gaan houden. Dit was voor Sacha van Beusekom, educatief medewerker van het museum, aanleiding om ook alvast toekomstige lifeguards te laten zien en beleven wat dit nu allemaal inhoudt. Ze bedacht het parcours om een redding te simuleren en dat sloeg bij de kinderen wel aan. Valentijn en Thom uit Amsterdam deden een dagje Den Helder en vonden het museum erg leuk en het meedoen aan het parcours vonden ze een echte verrassing. Valentijn staat tot nu toe aan kop met de snelste tijd: 33 seconden!

Deze leuke uitdaging gemist? Komende zaterdag 22 februari 2020 kan je vanaf 12.00 uur bij het museum terecht voor een herkansing. Deelname aan het parcours is gratis.

Valentijn (10 jaar) heeft tot nu toe de snelste tijd! (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button