Hollands Kroon

Petitie tegen windmolens in Noord-Holland

Hollands Kroon – Een groep van verontruste Noord-Hollanders die aan, of in de nabijheid, wonen van zogeheten RES-gebieden (Regionale Energie Strategie) zien niets in de plannen om honderden windturbines in het gebied te plaatsen. Er is een online petitie gestart, die na een paar dagen al door honderden mensen is ondertekend.

Plaatsing van 200 meter hoge windturbines binnen een afstand van 2.000 meter, doch zeker binnen een afstand van 200 meter van bebouwing, zullen het Noord-Hollandse landschap blijvend beschadigen en de provincie onleefbaar maken. De groep verzoekt middels de petitie zich te keren tegen de plannen van de centrale overheid en die windmolens hier niet toe te staan.

De groep vreest dat woningen onverkoopbaar worden of verkocht moeten worden tegen sterk gereduceerde prijs. “Ook zogenaamde ‘zonneweides’, waar collectoren 10 -12 meter hoog worden gestapeld op vruchtbare landbouwgrond zien wij als onnodige landschapsvervuiling. Dat kan net zo goed op onze daken.”

Klik hier voor de petitie

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button