Den Helder

Thematours over zonnepanelen

Advertentie:

Den Helder – Huiseigenaren Uwe Smit en Marieke Holthuijzen vertellen op 5 en 7 maart alles over hun zonnepanelen, warmtepompen en andere energiezuinige maatregelen. Wie interesse heeft in duurzaam wonen is welkom bij deze inwoners thuis. Tijdens de rondleidingen kunnen bezoekers de installaties bekijken en hun vragen stellen aan de huiseigenaren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de thematours via duurzamehuizenroute.nl/thematours. Voor beide thematours zijn twaalf plekken beschikbaar.

Tijdens de eerste thematour ‘Zonnepanelen’ op 5 maart vertelt Uwe Smit uit Julianadorp zijn bezoekers over zonnepanelen en zijn hybride warmtepomp. Deze thematour start om 19.30 uur. De tweede thematour vindt plaats op 7 maart vanaf 10.00 u in de jaren ’70-woning van Marieke Holthuijzen. Ook zij heeft zonnepanelen, in combinatie met een lucht/water warmtepomp. Het doel van de thematours is om andere huiseigenaren te inspireren en op weg te helpen om zelf ook duurzame stappen te zetten.

Meer duurzame thema’s
De thematours worden georganiseerd in samenwerking met de gemeente Den Helder en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via dit platform delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen met geïnteresseerden, online en tijdens verschillende evenementen. In heel Nederland vinden dit voorjaar thematours plaats met onderwerpen zoals isolatie, aardgasvrij wonen of nul-op-de-meter. Een overzicht is te vinden op duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button