Den Helder

Training powervrouw voor Helderse vrouwen

Den Helder – Gemeente Den Helder start een compact trainingsprogramma powervrouw. Vrouwen in de bijstand kunnen met deze bundeling van activiteiten zichzelf verder ontwikkelen en bouwen tegelijkertijd een netwerk op.

Het gaat om een programma van een half jaar dat begint met een inspiratiedag op 1 april. Steeds meer vrouwen stromen de bijstand in. Daarnaast zijn in de gemeente veel gezinnen met maar één kostwinner, waardoor relatief gezien veel gezinnen een lagere economische status hebben dan elders in het land. Deze training kan bijdragen aan een positieve verandering in de Helderse samenleving.

Voorwaarden
De voorwaarden om mee te doen zijn naast het hebben van een uitkering ook motivatie en de bereidheid zich een half jaar lang, drie dagdelen per week, voor de training vrij te maken. Het gaat om onder meer individuele coaching, voedingstips, leren omgaan met budget, weerbaarheidstraining, yoga en mindfullness. Er zijn geen kosten aan verbonden voor de deelneemsters. Er is plaats voor elf dames in de leeftijd van 18 tot 45 jaar.

Pieter Kos, wethouder participatie, over het programma: “Met dit empowerment programma willen we vrouwen stimuleren zich verder te ontwikkelen. Daarbij kunnen zij patronen doorbreken die hen nu nog belemmeren in zelfstandigheid. Patronen die vaak generaties lang meegaan en overgenomen worden door de kinderen. Waardoor er families zijn waarvan diverse generaties een uitkering ontvangen en op de rand van armoede leven. Het is als het gooien van een steen in de vijver: je ziet direct effect bij de deelnemers en dat heeft weer effect op de nabije familieleden en daardoor op de samenleving. Daarnaast geloven wij sterk in de kracht van een groep die hetzelfde doel voor ogen heeft: ontwikkeling. Een groep van vrouwen die elkaar helpen naar een hoger plan.”

Aanmelden of meer informatie via A. Raben, e-mailadres a.raben@denhelder.nl of via telefoonnummer 140223. Aanmelden kan tot donderdag 5 maart.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button