Jeugd

Voorlezen om taalachterstand te verbeteren

Advertentie:

Noordkop – Humanitas Kop van Noord-Holland heeft met de VoorleesExpress als doel de taalachterstand in de Noordkop te verbeteren. Hiervoor kunnen ze nog wel wat vrijwilligers gebruiken. De bedoeling is dat iemand als voorlezer twintig weken lang, één keer per week op pad gaat, op een vast moment.

Daarbij is het de bedoeling om niet alleen voor het kind of de kinderen voor te lezen. Het is ook om breder te kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd moeten worden in taal. Verder is het van belang de ouders te ondersteunen en ernaar te streven dat zij zelf hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Dat doen ze door samen te kijken naar de kansen en mogelijkheden in dit specifieke gezin.

Interesse? Neem voor Den Helder contact op met Angelique Lewakabessy (tel. 06-51148612) en voor Schagen en Hollands Kroon met Daniek Peereboom (tel. 06-10947330).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button