Den HelderPolitiek

Praatprogramma met nieuwe burgemeester Jan de Boer

Den Helder – Zijn naam is Jan de Boer en vanaf donderdag 4 maart is hij de nieuwe burgemeester van Den Helder. Om de inwoners kennis te laten maken met de man die de komende jaren in de stad aan het roer staat, wordt die donderdag om 21:00 een praatprogramma uitgezonden, direct na zijn officiële installatie. Dit zal via de website www.denhelder.nl gaan. Met vijf mensen aan tafel geeft de Boer een inkijk in zijn leven. De tafelgasten zullen hem bevragen over hoe hij denkt over Den Helder en waarom hij juist daar burgemeester wil zijn. Daarnaast zullen ze spreken over hoe hij de zaken in de gemeente wil aanpakken. Kijk mee! De uitzending duurt tot uiterlijk 22.00 uur.

Jan de Boer (51) heeft al afscheid genomen van de gemeente Buren. Hij was daar bijna acht jaar burgemeester. Voor die tijd was hij wethouder in Landsmeer. Eerder ook al raadslid en wethouder in Hoorn en later wethouder in Harlingen. Voor zijn wethouderschap gaf Jan de Boer les op het middelbaar onderwijs. In een interview met de Helderse Courant zei De Boer dat hij in alle omstandigheden zichtbaar wil zijn. “Ik ben geen burgemeester die alleen bij feesten verschijnt of de linten door zal knippen. Van een burgemeester mag je meer vragen”. Hij kan dus lekker aan de bak, in Den Helder!

Tijdens het programma komen veel onderwerpen langs. Vragen kunnen door iedereen ingezonden worden via e-mail, naar communicatie@denhelder.nl. Als er gelegenheid voor is, probeert de burgemeester de vragen tijdens het programma te beantwoorden. Waar hij niet aan toekomt beantwoordt hij op een later moment.

De officiële installatie door de gemeenteraad is ook rechtstreeks te volgen via de website van de gemeenteraad: gemeenteraad.denhelder.nl. Deze extra raadsvergadering begint donderdag 4 maart om 19.30 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button