Hollands Kroon

Uniek spel uit Kenia naar Hoeve Engelenburgh

Adverentie

Nieuwe Niedorp – Tijdens de Beursvloer Hollands Kroon van de Hollands Kroonse Uitdaging bood Bekius Schoolmaterialen uit Wieringerwerf het Jambo Kenya-spel aan. Dit spel is in Kenia gemaakt door mensen met een beperking. De gulle gever van dit mooie spel wilde graag dat het naar een zorginstelling ging. Toen Hoeve Engelenburgh, een zorg- en kunstboerderij uit Nieuwe Niedorp, op het aanbod reageerde was de cirkel dan ook rond. Van mensen met een beperking, naar mensen met een beperking.

Tatjana Kootstra van Bekius en Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging brachten het spel naar Engelenburgh. Daar werden zij met open armen door Ellen Burgemeester en Esther Kaper ontvangen. Na een lange rondleiding door de hoeve, waarbij zij zelfs werden verrast met diverse optredens van bewoners, werd het spel uitgepakt.

Bij het uitpakken werd ook duidelijk waarom dit een waarde van €800,- heeft. Het bestaat uit een flinke koffer met grote en kleine handgemaakte houten dieren, waarmee op een houten bord gespeeld kan worden. Daarnaast zitten er handgemaakte houten maskers bij. Voor mensen die ook interesse hebben in het spel, heeft Bekius er nog twee op voorraad. Kijk voor informatie en het complete aanbod op schoolmaterialen.nl. Ook particulieren kunnen hier terecht.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button