GR2022HK

Nieuwe stemhulp in Hollands Kroon

Hollands Kroon – Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Iedere stem kan de keuzes die de nieuwe raadsleden van Hollands Kroon maken beïnvloeden. Wie doet er mee?

Elke verkiezing zijn er stemhulpen met vragenlijsten. Deze is in te vullen, hierna komen er een aantal opties van partijen uit die per persoon passend zouden zijn. Vaak missen de vragen in die vragenlijsten een nuance. Wie voor meer groen is, hoeft niet tegen meer woningbouw te zijn of andersom. Daarom heeft de gemeente Hollands Kroon een eigen stemhulp ontwikkeld.

Overzichtelijke stemhulp
Aan deze gemeenteraadsverkiezing doen acht politieke partijen mee. Elke partij heeft tien standpunten. Deze zijn kort en bondig geschreven. Deze standpunten worden als advertentie geplaatst in de lokale kranten, op de website van de gemeenteraad en op social media. Met deze standpunten kan iedereen een keuze maken of een richting kiezen. Op de website gemeenteraad.hollandskroon.nl/standpunten zijn de toelichtingen bij deze standpunten te lezen. De politieke partijen leggen hier uit welke gedachten zij hebben bij hun standpunten.

Verkiezingskrant
In de week voor de verkiezingen ontvangt elk huishouden in Hollands Kroon een verkiezingskrant. In deze krant staan naast de standpunten van de partijen, ook alle praktische informatie zoals wanneer welke stemlocaties open zijn. Maar ook veel gestelde vragen en voor alle nieuwe stemgerechtigde een stappenplan. Want hoe werkt dat stemmen eigenlijk? Daarnaast stellen de acht politieke partijen zich aan de inwoners voor.

Meer informatie is te vinden op gemeenteraad.hollandskroon.nl.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button