Cultuur/NatuurHollands Kroon

Tentoonstelling Vrijheid en Mensenrechten bij de Cultuurschuur

Hollands Kroon – De opening van een nieuwe tentoonstelling in de Cultuurschuur in Wieringerwerf zal zondag 6 maart van 13.30 uur tot 15.30 uur plaatsvinden. De tentoonstelling is te aanschouwen van 1 tot 30 maart en bestaat uit foto’s, schilderijen en objecten foto’s met het thema Vrijheid en Mensenrechten.

De opening begin met een toespraak door Paul Helsloot, werkzaam bij Amnesty, over het thema Vrijheid en Mensenrechten. Daarna zal Johan Kruizinga, geen onbekende in de Wieringermeer, optreden. Hij zingt en begeleidt zichzelf op gitaar. Tussendoor is er gelegenheid om elkaar te spreken en de tentoonstelling te bekijken. Er is ook een stand van Amnesty waar men kaarsen, kaarten en zilveren vredesduifjes kan kopen. Let wel op, want pinnen is hier niet mogelijk.

Het thema Vrijheid en Mensenrechten heeft Amnesty hoog in het vaandel. Begin 2021 konden regiogenoten hun fantasie en creativiteit de vrije loop laten en fotograferen aan de hand van dit thema. Het is een initiatief van de Amnesty groepen Schagen-Hollands Kroon, Alkmaar, Dijk en Waard-Koggenland en Zaanstreek. De 12 meest aansprekende foto’s zijn geselecteerd en vormen een reizende tentoonstelling.

De tentoonstelling is aangevuld met schilderijen van Peter Groot, autodidact. Peter heeft een aantal schilderijen gemaakt op dit thema. Getriggered door schending van mensenrechten/kinderrechten schildert hij dat op het doek van zich af. In de vrije ruimte staan een aantal objecten met het thema Vrijheid en Mensenrechten, ingeleverd door streekgenoten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button