Cultuur/NatuurHollands Kroon

Lydia Jasper presenteert haar debuutroman ‘Terug naar Olympos’

Advertentie:

Hippolytushoef – Vol trots hoorde Lydia Jasper van haar vriendin Wilma hoe het ontstaan van haar eerste roman tot stand is gekomen.

Beiden zijn begonnen bij een weekblad in Alkmaar en tijdens een afstudeerproject had Lydia een manuscript geschreven dat zij enkele jaren geleden weer terug vond.

Het ging over een jongetje dat magische avonturen beleefde tijdens een logeerpartij bij zijn oom. Toen zij dat kinderboek na zoveel jaren opnieuw las, werd ze nieuwsgierig. Hoe zou het nu zijn met de hoofdpersoon van toen?

Dat jongetje zou inmiddels een man van bijna veertig zijn. Zou hij nog wel eens terug denken aan die periode? Zij ging ervoor zitten en na meerdere keren herschrijven kwam daar haar debuutroman Terug naar Olympos uit. Ondanks dat de roman niet meer aansluit op het kinderboek, is het in de kern een verhaal gebleven over een volwassene die terug kijkt op zijn jeugd.

Het boek gaat over de introverte Bob die als een blok valt voor de eigenzinnige Lily en droomt van een toekomst met haar in zijn bungalow aan de kust.

Uitreiking eerste boek
Het eerste boek werd door Lydia uitgereikt aan Anita Ruder van KopGroep Bibliotheken. Ook zij was zeer enthousiast en zei dat het een boek voor iedereen is.

Terug naar Olympos wordt uitgegeven door Boekscout en is onder andere verkrijgbaar bij de Wieringer Boekhandel aan het Kerkplein in Hippolytushoef.

De auteur
Lydia Jasper is woonachtig in Hippolytushoef en werkt bij het Noordhollands Dagblad. Voor haar debuutroman ‘Terug naar Olympos’ heeft ze zich laten inspireren door de Griekse mythologie, met als twist dat het hedendaagse verhaal zich afspeelt in Nederland.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button