Zeemacht

Onverdiend verlies voetbaldames MSV Zeemacht

Advertentie:

Den Helder – De zaalvoetbal vrouwen van MSV Zeemacht verloren vrijdagavond in en van ZVV Den Haag met 5-4. De nederlaag was niet verdiend.

Zeemacht vertrok met een gehavend team. Trainer Mark de Jong: “Er waren vier vaste krachten afwezig. Zonder al te veel verwachtingen zijn we afgereisd naar Den Haag, we wisten dat het een zware partij zou worden. Dat werd het ook, wat we niet hadden verwacht was het warrige fluiten van de arbitrage. Een gelijkwaardige partij kon je het niet noemen.”

Zeemacht had op een 0-1 voorsprong moeten komen. De arbitrage keurde tot verbazing van vriend en vijand de treffer af. Zeemacht gaf daarna alles en er waren goede combinaties te zien aan de kant van het team van trainer de Jong. “Ook een zuivere handsbal aan de kant van de thuisploeg werd niet ‘gezien’. Door de elleboogstoten en shirtjes trekken werd het een onbegonnen zaak.”

Knokken
Toch wist Zeemacht zich terug te knokken. Doelpunten van Lara de Decker, Sienna Stengs, Mish Carmelia en een eigen doelpunt zorgden ervoor dat Zeemacht weer op gelijke hoogte kwam. Een doelpunt van de thuisploeg deed Zeemacht uiteindelijk de das om.

De Jong was duidelijk na afloop: “Ze hebben alles gegeven en keihard geknokt. Ik ben normaal gesproken niet iemand die klaagt over de arbitrage, maar deze keer was het absoluut niet van eredivisieniveau, uiterst pijnlijk voor ons.” Zeemacht neemt het vrijdag 1 maart op tegen concurrent Middelburg. Dit duel moet gewonnen worden om onderin meer lucht te krijgen.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button