Sport

VZV onderuit tegen landskampioen

Advertentie:

Veld – VZV verloor zaterdagavond de topper tegen landskampioen en huidig koploper VOC met 36-29. Belangrijker voor het team van trainer Edwin Janssen is dat er komend weekend van PSV wordt gewonnen. Dan is de derde plek veilig gesteld.

Eerder dit seizoen had VZV de titelhouder verslagen. Deze keer viel er weinig eer te behalen tegen deze ijzersterke tegenstander. Wel ging het in de openingsfase uitstekend voor VZV, het snelle team liep uit naar 7-13. Keepster Anne de Boer wist de meest moeilijke ballen uit haar doel te houden.

Na een kwartier kwam de thuisploeg sterk terug. Met rust stond het 17-16. VOC scoorde in korte tijd tien keer. Het geloof in een topresultaat voor de vrouwenploeg van coach Edwin Janssen begon te vervliegen. Na de pauze kon VZV even terugkomen. Het werd 18-20, na goals van Meike Kruijer, Pien van der Geest, Esma Staal en Anna Buter. Daarna bleef VOC haar voorsprong uitbouwen.

VZV zit momenteel in een moeilijke periode. Van de vier laatste competitieduels gingen er drie verloren. Dinsdag wacht de confrontatie met Westfriesland SEW in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. De wedstrijd wordt gespeeld in Wognum. Zaterdag is de belangrijke wedstrijd tegen PSV.

Doelpunten VZV: Pien van der Geest 7, Esma Staal 6, Meike Kruijer 6, Anna Buter 3, Meike van Splunter 2, Jane Kramer 2, Renée Kolken 1, Carmen van der Kroon 1, Hua Lu Kuilboer 1.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button