112Den HelderHollands KroonSchagenTexel

De politie blijft ondanks Coronavirus gewoon alert

Adverentie

Regio – Overal in Nederland zijn maatregelen genomen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook de politie treft noodgedwongen maatregelen, maar de veiligheid op straat blijft de prioriteit. Ze blijven in contact met de samenleving.

Ze laten criminelen niet lopen als ze op heterdaad worden betrapt. Dat geldt ook voor verdachten van ernstige feiten of van feiten die de rechtsorde bedreigen. Zaken waarbij sprake is van geweld, kwetsbare slachtoffers en zeden krijgen voorrang. Bij andere geplande aanhoudingen, zoals bij fraudezaken, zijn ze terughoudender. Dit om een flessenhals in de strafrechtketen te voorkomen; rechtbanken zijn bijvoorbeeld gesloten.

“De veiligheid op straat blijft prioriteit”, laat de politie weten. “Op dit moment zijn voldoende politiemensen beschikbaar. Er zijn geen signalen dat extra inzet nodig is, vanwege de coronacrisis, ook niet bij het handhaven van de noodverordeningen.”

De politie volgt de adviezen van het RIVM op. Dat houdt in dat ze afstand houden waar dat kan en bijvoorbeeld geen handen schudden. Politiebureaus blijven gewoon open en we blijven in contact met de samenleving.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button