Hollands Kroon

Hollands Kroon steunt ondernemers en zzp’ers

Advertentie:

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon krijgt in deze dagen tal van telefoontjes van onze ondernemers. Natuurlijk wil Hollands Kroon ook graag iets betekenen voor al die ondernemers en zelfstandigen. Daarom is besloten voorlopig niet te handhaven op de te betalen gemeentelijke belastingen van 2020 en gaat de gemeente tot 1 september geen aanmaningen en dwangbevelen verzenden. “Daarmee willen we er zijn voor de zelfstandigen, ondernemers of anderen die door de problemen rond het coronavirus tijdelijk in financiële problemen komen.”

Ondernemers zijn benieuwd hoe de steunmaatregelen uitpakken voor een ieder persoonlijk. “Met die vragen helpen we natuurlijk graag”, laat de gemeente weten. “We merken tegelijkertijd dat de behoefte aan een luisterend oor net zo groot is. Dat bieden we ook, want we begrijpen de zorgen. Daarbij willen we iedereen nog steeds vragen om eerst zoveel mogelijk online op te zoeken. Veel van de vragen kunnen zo beantwoord worden. Dat helpt ons ook om de uitvoering zo goed mogelijk te organiseren.”

Zo wordt een aantal regelingen die het kabinet nu heeft voorgesteld, uitgewerkt. Zoals de “Tijdelijke voorziening inkomensondersteuning voor ZZP’ers”, waarbij zelfstandigen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. “Binnenkort, wij vermoeden begin volgende week, komt het aanvraagformulier beschikbaar. Wij melden het zodra dit het geval is en staan klaar om u te helpen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button