Den HelderHollands KroonNoord-Holland

Mantelzorgcentrum zet dienstverlening in aangepaste vorm voort

Advertentie:

Den Helder – De dienstverlening van het Mantelzorgcentrum gaat in aangepaste vorm door. In verband met landelijke maatregelen rondom de aanpak van het coronavirus bieden de medewerkers telefonische ondersteuning.

Daarnaast ontvangen mantelzorgers regelmatig een dagbericht via de mail. Hiermee laat het Mantelzorgcentrum zien dat zij er voor mantelzorgers zijn en kunnen zij makkelijker een vraag stellen. Het Mantelzorgcentrum brengt mantelzorgers bovendien samen in een WhatsApp-groep. Hiermee wil het Mantelzorgcentrum voorkomen dat mantelzorgers vereenzamen wanneer zij sociale contacten moeten vermijden. Mantelzorgers kunnen zich opgeven via communicatie@mantelzorgcentrum.nl.

Mantelzorgers raken meer dan anders in een isolement. Zij willen immers voorkomen dat hun naaste, bovenop zijn of haar ziekte, ook nog eens het coronavirus te pakken krijgt. Bovendien komt door uitval van dagbesteding en thuiszorg veel op de schouders van de mantelzorgers neer. Sociale contacten zijn hierdoor tot een minimum beperkt. Om mantelzorgers, die in hetzelfde schuitje zitten, met elkaar in contact te brengen, merken zij dat ze niet de enige zijn. Het gevoel van saamhorigheid verkleint de eenzaamheid.

Daarom heeft het Mantelzorgcentrum de WhatsApp-groepen in het leven geroepen. Het Mantelzorgcentrum maakt WhatsApp-groepen aan op basis van woonplaats of aandoening van degene voor wie zij zorgen. Mantelzorgers is via het dagbericht gevraagd hun voorkeur door te geven. Mantelzorgers die onderdeel willen uitmaken van een mantelzorg WhatsApp-groep, kunnen mailen naar communicatie@mantelzorgcentrum.nl.

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen blijven geven en daar zelf gezond bij blijven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button