Hollands Kroon

Nieuwe poging tot modernisering camping ’t Witte Hek

Nieuwe Niedorp – “Het is eigenlijk ongelooflijk dat een bedrijf dat zo lang bestaat nu zonder vergunning komt te zitten.” Aan het woord is P.J. de Graaf, eigenaar van het terrein waarop sfeercamping Het Witte Hek aan Paadje 12 in Nieuwe Niedorp sinds 50 jaar is gevestigd. Door een ongelukkig samenloop van omstandigheden was het volledig legale kampeerterrein bestemmingsplan-technisch buiten de boot gevallen.

“We zijn al geruime tijd bezig om dit weer te corrigeren. Door een ongelukkige upload van het officiële en definitieve plan op www.ruimtelijkeplannen.nl, waarin een technische fout bleek te zitten, wees de Raad van State het definitieve plan resoluut af.” Een simpele mogelijkheid tot een nieuwe upload was niet mogelijk. De procedure moet opnieuw worden opgestart bij gemeente Hollands Kroon, waar exact hetzelfde plan nu weer is ingediend.

“De gemeente wil daaraan meewerken en de procedure was eerder ook goed doorlopen”, aldus De Graaf, die op sfeercamping ’t Witte Hek graag dingen wil vernieuwen. “Twaalf jaar geleden had ik de al wat gedateerde, maar wel sfeervolle camping gekocht. Ik wil graag een bescheiden uitbreiding, kampeermiddelen moderniseren en de sfeer behouden. Het is een camping in een oude boomgaard, echt een buitenplaatsje.”

Plan onveranderd
Samen met een ervaren planoloog is de procedure bij Hollands Kroon eerder doorlopen met het verzoek voor toestemming voor 43 recreatie-eenheden op sfeercamping ’t Witte Hek en zaken te moderniseren. “Die eenheden mogen niet lukraak op het terrein worden neergezet.” Bij het uploaden van de plannen naar www.ruimtelijkeplannen.nl ging het fout. “Er zat een foutje in de kaart die dus anders was dan het plan zelf. De fout zat dus niet in het plan want dat was en is goed. Het zat puur in de upload. De hele procedure moet nu dus opnieuw door een technische fout.”

Met die uitkomst was De Graaf niet blij. “Een heel onwaarschijnlijke fout. Het is deze ervaren planoloog nog nooit gebeurd. Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden.” Het plan wordt dus opnieuw ingediend en is inhoudelijk niet veranderd. Met uitzondering van een hoofdstuk over stikstof wat wettelijk gezien nu moet worden toegevoegd. “Verder is het ongewijzigd. Het plan deugt 100%. Het ligt nu weer ter inzage gedurende zes weken en gaat dan weer naar de gemeenteraad. Daar is het dus al gewogen. Met een raadsbesluit wordt het vervolgens binnen de gemeente weer vastgesteld.”

De verwachting dat het dit jaar van moderniseren op sfeercamping ’t Witte Hek komt, is dus niet reëel. De opening van het campingseizoen staat gepland op 1 april. Althans? “Normaal is het 1 april. Maar wat als er een lockdown komt? In welke gradatie?”, vraagt De Graaf zich af met in zijn achterhoofd de coronacrisis. “De camping heeft echter heel ruime plaatsen en de afstanden tussen caravans is behoorlijk groot. Er is geen kantine en geen kampeerwinkel. Wat dat betreft zou je hier prettig en veilig in quarantaine kunnen”, grapt De Graaf, die simpelweg hoopt dat deze nieuwe ronde wel vlot en foutloos verloopt. “Wij willen mee in de vaart der volkeren en daar voorziet dit plan in.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button