Den HelderHollands KroonTexel

Supermarkten houden vooralsnog geen ouderenuurtje (update)

Noord-Holland – Supermarkten in de regio Noordkop houden vooralsnog geen ouderenuurtje. Het idee voor zo’n ouderenuurtje werd woensdagavond ingediend door 50Plus en D66 tijdens een debat in de Tweede Kamer over het coronavirus. Minister Eric Wiebes (VVD) van Economische Zaken liet weten het een goed idee te vinden en zou het graag onder aandacht brengen bij de supermarkten.

Albert Heijn Boonstra in Den Helder gaf donderdagochtend nog aan dat het een mooi initiatief is om de ouderen hun eigen uurtje te geven. In deze lastige tijden volgen ze echter het beleid van Albert Heijn (landelijk) om de zaken gecoördineerd draaiende te houden. “Maatregelen en acties volgen hierin per dag of zelfs per uur, mocht het centraal worden aangestuurd past ook het ouderenuurtje hierin”, aldus Meint Boonstra.

Update: donderdagavond bleek hoe snel dingen kunnen veranderen. De winkels van AH starten 23 maart met een ouderenuurtje. Elke werkdag (maandag tot en met vrijdag) gaan de supers een uur eerder open en dan zijn tussen 07.00 en 08.00 uur alleen 70-plussers, mensen die werken in de zorg en mensen met een zwakke gezondheid welkom.

De DEEN Julianadorp heeft vanuit het hoofdkantoor vooralsnog geen plan om het ouderenuurtje echt in te voeren. Het hoofdkantoor gaf aan dat wanneer de situatie erger wordt in verband met corona ze er over gaan nadenken of het een goed plan is, maar voor nu is het nog niet aan de orde. Net als op Texel houd SPAR Kalverboer zich er voor nu nog niet mee bezig. Ze willen net als DEEN in een verergerde situatie kijken of het mogelijk is. SPAR Kalverboer heeft een bestelservice die op dit moment veel meer wordt gebruikt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button