Politiek

Ook Behoorlijk Bestuur verzet zich tegen de komst van asowoningen

Advertentie:

Den Helder – De Helderse fractie Behoorlijk Bestuur heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over de realisatie van tien tot twaalf ankerplaatsen (woningen voor dak- en thuislozen) in de gemeente Den Helder. Het college van burgemeester en wethouders wil deze ‘asowoningen’ plaatsen aan het Tuinderspad, tussen de begraafplaats en de volkstuinen. Het CDA heeft al aangegeven het onderbrengen van dak- en thuislozen op deze locatie onverstandig te vinden. Behoorlijk Bestuur is überhaupt tegen de komst van dergelijke woningen of iedere andere vorm van huisvesting van deze doelgroep.

“Dak en thuisloos zijn is in sommige gevallen een bewuste keuze en dan zal zo een persoon niet op het terrein van de asowoningen blijven, maar doorgaan met zwerven. Ook zijn dit vaak personen die zich niets laten opleggen en zichzelf buiten elke gemeenschapsvorm plaatsen, zij kiezen ervoor overlast te veroorzaken en zullen buurten en bewoners blijven terroriseren. Dat soort gedrag behoort in onze ogen niet beloond te worden met een mooi stukje grond waar zij hun gang kunnen gaan. Wij willen huisvesting van deze doelgroep eerder ontmoedigen dan faciliteren, want het faciliteren zal ook de instroom ervan laten toenemen”, schrijft fractievoorzitter Syvlia Hamerslag naar het college.

Haar fractie Behoorlijk Bestuur vreest dat de grote hoeveelheid kritiek op de locatiekeuze ertoe zal leiden dat het college een andere plek zal aanwijzen voor de realisatie van de asowoningen. Zo zijn stukken grond aan de G.P. Blankmanstraat naast het woonwagenkamp en aan de Nieuweweg tegenover het asielzoekerscentrum ook onderdeel geweest van het ‘locatieonderzoek ankerplaatsen Den Helder‘. Hamerslag vraagt daarom of het college de woonwagenbewoners en buurtbewoners in de Schooten en Tuindorp gerust kan stellen dat die locaties niet langer in beeld zijn voor de gewenste ankerplaatsen. Ook vraagt de fractievoorzitter of het college bereid is terug te komen op de plannen om dit binnen de gemeente Den Helder te realiseren, onder meer om rechtszaken met bewoners en belanghebbenden te voortkomen.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. De gemeente begrijpt natuurlijk wel dat wanneer er bij realisatie van deze voorgenomen ‘woningen’ blijkt dat deze van negatieve invloed zijn op waardebepaling van de in de omgeving gelegen koopwoningen het nog wel een aardige planschade claim gaat opleveren….

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button