Den HelderHollands KroonSchagen

Team Sportservice brengt gymles tot in huiskamer

Regio – Ouders die naast het werk ook de kinderen nog bezig moeten houden, van wie verwacht wordt dat ze hun kroost wat bijbrengen in vakken als rekenen en taal, maar die bovendien allerlei oefeningen of beweegmomenten in moeten plannen. Dat is nog niet zo eenvoudig, daarom hebben de bewegingsconsulenten van Team Sportservice gemeend ze een handje op weg te helpen, door middel van het programma “Thuis in beweging”. Niet alleen de basisscholen waar de consulenten als gymleraar aan verbonden zijn, maar iedereen die dat wil, kan gebruikmaken van het project.

Bewegingsconsulent Freek de Kort: ”Scholen hebben een leerprogramma voor thuis opgesteld en proberen de kinderen die wel naar school toe komen van leerstof te voorzien, maar hoe zit het nu met de gymlessen? Want die gaan niet door. Het is wel belangrijk om te blijven bewegen. Voor de één is dat vanzelfsprekender dan voor de ander. Daarom hebben we een beweegprogramma gemaakt. Voor kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s.” De beweegspelletjes zijn bijvoorbeeld jongleren met een set sokken of heen en weer rennen om stapels te maken van boeken. Werknemer van Team Sportservice Remy Kluvers, zei hierover: “Bewegen is niet alleen goed voor je lijf, het is ook de ideale onderbreking tijdens leren of werken. Je maakt je hoofd weer even leeg en kunt daarna veel frisser en geconcentreerder aan het werk.”

Elke week zorgen de bewegingsconsulenten voor een programma, met elke dag een nieuwe beweegvorm. De eerste week is begonnen, op maandag start een nieuwe uitdaging. Zo ontstaat een veelzijdig programma dat de mensen eventueel kunnen herhalen. “We werken met meerdere niveaus, allemaal vrij eenvoudig, zodat iedereen mee kan doen en toch een uitdaging heeft”, belooft Remy.

Wekelijkse challenge
“Daarnaast dagen we de kinderen en grootouders uit om mee te doen in de wekelijkse challenge”, aldus Freek de Kort. “Dit is een opdracht waarin wij vragen om een opdracht zo lang, mooi of stoer mogelijk uit te voeren. Dat kunnen de deelnemers dan weer delen via sociale media. Niet verplicht, wel leuk. De hashtag die we gebruiken is #blijfbewegen of #teamsportservicethuisinbeweging”, vult bewegingsconsulent Remy aan. Thuis in beweging is te zien op het YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCbr90JOwjYHFdOqk3gG2IWw.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button