Cultuur/NatuurDen Helder

Triade gaat lesgeven op afstand

Adverentie

Den Helder – Het coronavirus heeft ook de normale gang van zaken voor wat betreft de lessen bij Triade onmogelijk gemaakt. Hierdoor zijn alle lessen en optredens tot en met maandag 6 april opgeschort. Er wordt echter gezocht naar alternatieve lesmethoden.

Er wordt nu uitgezocht op welke manier dat precies gaat gebeuren. Triade directeur Sander Boschma: “Sowieso ontvangen alle cursisten via e-mail ‘huiswerk’ van hun docent. Daarnaast zullen we op afstand les gaan geven via een beeldverbinding zoals bijvoorbeeld Skype, Facetime of Zoom. Ook voor de scholen in Den Helder en Schagen waar wij altijd kunst- en muzieklessen geven, wordt geprobeerd om de lessen op alternatieve manieren door te laten gaan.”

De docenten zullen elk op hun eigen manier zorgen dat de lessen doorgang kunnen vinden en dat de voortgang van de leerlingen kan worden gemonitord. “Deze situatie vraagt veel creativiteit van onze docenten en cursisten”, vertelt Boschma. “We moeten een beetje out-of-the-box denken, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we een goede manier vinden om onze leerlingen te bedienen. Door de dansdocenten worden op dit moment al choreografieën opgenomen die door de cursisten thuis geoefend kunnen worden. De cursisten kunnen die weer opnemen en terugsturen, zodat de docent het geoefende kan beoordelen. Met de muzieklessen kan dat wellicht op dezelfde manier, ook voor tekenen en schilderen is het heel goed mogelijk om thuiswerkopdrachten te doen.”

Voor muziekbands en -ensembles is het wellicht lastiger, maar ook hiervoor worden oplossingen ontwikkeld. “Juist in deze tijd, waarin iedereen toch min of meer aan huis gekluisterd is en wellicht op zoek is naar een vrijetijdsbesteding, is het fijn als mensen thuis creatief bezig kunnen zijn. Wij gaan alles in het werk stellen om daarvoor te zorgen”, aldus Boschma.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button