Eben Haëzer zet verkeersveiligheid voorop, ook in coronatijd

Den Helder – De Eben Haëzerschool in Den Helder wordt op 24 maart getransformeerd tot een volledig verkeerspark. Alle klassen doen die dag mee en worden zo meer Streetwise. “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen veilig kunnen deelnemen aan het verkeer en dat ze vanaf jongs af aan al bewust hier mee bezig zijn”, aldus Marjo Dethmers, directeur van de Eben Haëzerschool.

De meeste ongelukken met kinderen zijn namelijk in de eigen woonplaats, vaak rondom de schooltijden. Ook met fietsen, rennen en spelen zijn kinderen onderdeel van het verkeer. “Dat maakt onze verkeerstraining zo belangrijk. Kinderen leren niet alleen de basis van meedoen in het verkeer, maar ook het gedrag van medeweggebruikers, het inschatten van verkeerssituaties en de reactietijd en remweg van autobestuurders”, vertelt Dethmers.

Voor elke groep is er een training op maat die past bij de leeftijd. Er zijn verschillende lesmaterialen aanwezig zoals zebrapaden, verkeerslichten, opblaasauto’s, een fietsparcours, een mini-auto voor de onderbouw groepen en een echte lesauto voor de midden- en bovenbouw. In groep 5 en 6 mogen de kinderen onder andere zelf remmen in een echte auto en groep 7 en 8 gaat aan de slag met een uitdagende fietsparcours. Op deze manier wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

Naast de training geeft de Eben Haëzerschool nog aanvullende digilessen over het verkeer. Dit zorgt in zijn geheel voor hele praktische, aantrekkelijke en leerzame verkeerslessen die de leerlingen helpen om veilig en goed voorbereid de weg op te gaan. “Wij zijn erg blij met het feit dat we kunnen bijdragen aan de educatie én veiligheid van onze kinderen”.

Exit mobile version