Hollands Kroon

Gemeenteraad stemt in met renovatie zwembad De Rijd

Hollands Kroon – Inwoners uit Nieuwe Niedorp hebben in 2020 een oproep gedaan om zwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp grondig op te knappen. De gemeenteraad is afgelopen donderdagavond 18 maart akkoord gegaan met deze renovatie. Er is hiervoor een budget van € 1.070.000,- beschikbaar gesteld.

Het zwembad is aan het einde van het zomerseizoen 2020 door de Omgevingsdienst gesloten. Het zwembad voldoet niet meer aan de huidige wet- en regelgeving. Dit was reden voor de gemeente om te onderzoeken hoe de levensduur van het zwembad kan worden verlengd. Door renovatie kan het zwembad de komende 15 jaar weer vooruit.

Er wordt hard gewerkt om een deel van het zwembad deze zomer te kunnen openen. Na dit zwemseizoen worden de andere renovatie werkzaamheden uitgevoerd. In het zomerseizoen van 2022 is het de bedoeling dat het zwembad helemaal gerenoveerd is. De gemeente is in overleg met stichting De Wirg. Zij hebben aangegeven het zwembad te willen beheren.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button