Den HelderZakelijk

McDonald’s Den Helder gaat de strijd aan tegen zwerfafval

Den Helder – McDonald’s Den Helder steekt met ál haar restaurants en met lokale bedrijven, gemeenten en vrijwilligers nog eens extra de handen uit de mouwen in de strijd tegen zwerfafval. Op zaterdag 20 maart is namelijk de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief van Nederland Schoon. Op Landelijke Opschoondag vraagt McDonald’s extra aandacht voor zwerfafvalproblematiek en dragen zij, net als op alle andere dagen in het jaar, actief bij aan een schonere omgeving.

Voor de McDonald’s restaurants in Den Helder is het elke dag Landelijke Opschoondag. Elk stukje zwerfafval is voor hen een doorn in het oog. Daarom ruimen zij dagelijks zoveel mogelijk zwerfafval op. Niet alleen op het eigen terrein, maar ook in de wijdere omgeving. Op 20 maart komen zij samen met de buurt nog eens extra in actie, om te laten zien dat een schone opgeruimde omgeving een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. McDonald’s restaurants Den Helder Centrum en McDrive roepen ook de buurtbewoners en hun gasten op om tijdens de Landelijke Opschoondag samen te werken aan een schone buurt. De verzamelplek bij McDonald’s in het centrum is om 12.00 uur en bij McDonald’s aan de Verkeerstorenweg om 14.00 uur.

Melvin Pach, Operations Director van het McDonald’s restaurants in Den Helder laat weten: “Bij ons is het iedere dag Opschoondag, maar tijdens de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon laten wij zien dat wij samen met de restaurants uit de hele regio extra verantwoordelijkheid nemen in het verminderen van zwerfafval in de buurt. Daarom nodigen wij buurtbewoners en buurtbedrijven uit om een uurtje mee te lopen met opruimen en inzicht te krijgen in wat onze restaurantteams dagelijks opruimen. Zo gaan we met zijn allen de strijd aan tegen zwerfafval!”

McDonald’s en de vermindering van afval
McDonald’s Nederland zamelt niet alleen maximaal afval in, maar werkt ook hard aan het verminderen en verduurzamen van al haar verpakkingen. Nu al is 80% van het verpakkingsmateriaal papier of karton. Voor plastic items zoals rietjes, dekseltjes en bakjes worden er duurzamere alternatieven ontwikkeld. Neem bijvoorbeeld het vervangen van de plastic McFlurry deksel voor een kartonnen variant afgelopen oktober 2020. Daardoor wordt er ongeveer 125 duizend kilo plastic op jaarbasis bespaard.

In de afgelopen zomer zijn ook de verpakkingen van de Chili Chicken en de McKroket Burger vervangen door een wikkelverpakking. Hiermee wordt er maar liefst 250 duizend kilo karton minder per jaar uitgegeven. Een mooi bijkomend effect van de wikkelverpakking is dat deze minder ruimte in beslag neemt in de prullenbakken, waardoor deze minder snel vol raken. Dit verminderd ook de hoeveelheid afval die getransporteerd moet worden. Ten slotte gaat McDonald’s voor maximale inzameling en recycling van alle reststromen uit het restaurant.

Nu al wordt er ruim 1/3 van het afval gerecycled. In de keuken scheidt de crew het afval in maar liefst acht stromen, en het restafval wordt geschikt gemaakt voor recycling door middel van nascheiding bij een afvalverwerker.

Meer weten over de initiatieven van McDonald’s rondom zwerfafval? Ga naar https://www.mcdonalds.com/nl/nl-nl/goed-om-te-weten.html

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

5 reacties

  1. mag ook wel eens dat één van de grootste veroorzakers van al die klerezooi met die grote M er op welke je door de hele stad ziet slingeren meewerkt aan het opruimen

    1. Zijn toch echt die jongeren die het uit hun autoraam gooien. Kan die grote m ook niks aan doen. Mensen moeten gewoon eens leren hun eigen troep op te ruimen.

  2. Lekker makkelijk de Mac de schuld geven… Er staan daar zoveel prullenbakken en nog flikkeren ze het uit hun auto. En als je ze er op aanspreekt krijg je een grote bek en rijden ze hard weg.

Back to top button
%d bloggers liken dit: