Den HelderPolitiek

VVD stelt hondenbezitters gerust: Geen algehele aanlijnplicht

Advertentie:

Hondenbezitters uit de gemeente Den Helder kunnen weer met een gerust hart wandelen. Er zal geen algehele aanlijnplicht komen binnen de gemeente, zo verzekert de VVD Den Helder naar aanleiding van berichtgeving in de media eerder deze week.

Vorige week stond in de krant dat de aanlijnplicht voor honden voortaan overal in Den Helder zou gaan gelden. Daarmee zouden honden dus niet meer los mogen lopen in parken en plantsoenen, ook welke nu zijn aangemerkt als losloopgebied. Raadslid Rogier Bruin verklaart nader: “Door een tekstuele aanpassing in de Algemeen Plaatselijke Verordening werd de indruk gewekt dat de aanlijnplicht voortaan ook voor die losloopgebieden zou moeten gaan gelden. De gemeenteraad diende daar over een besluit te nemen.” “Wij waren nogal onaangenaam verrast hierdoor”, aldus Bruin. Daarom heeft hij uitgezocht wat er nu werkelijk wordt aangepast. “Het blijkt dat wat betreft de losloopgebieden alles blijft zoals het is! De berichtgeving in de media blijkt dus op een misverstand te berusten. Ik ben blij dat we de ontstane onrust onder hondenbezitters hiermee kunnen wegnemen.”

De huidige situatie wijzigt dus niet en hondenbezitters kunnen gebruik blijven maken van de bestaande losloopgebieden in de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

2 reacties

  1. Hou je hond gewoon aan de lijn, heb je ook geen gedonder met loslopende honden die een aangelijnde hond kunnen bijten.

Wellicht ook interessant

Back to top button