JeugdKop van Noord-Holland

GGD HN organiseert online bijeenkomst ‘Lekker slapen’ voor ouders

Kop van Noord-Holland – GGD Hollands Noorden organiseert de online bijeenkomst ‘Lekker slapen’ voor alle opvoeders van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 12 jaar die meer willen weten over de slaap van hun kind. Sigrid Pillen (kinderneuroloog en kinderslaapexpert) en Roos Rodenburg (orthopedagoog) nemen ouders mee naar de slaapwereld van kinderen. Kinderen van 1,5 tot 12 jaar hebben nog veel slaap nodig. Een goede nachtrust is belangrijk voor hun ontwikkeling én humeur. Wat is handig om te weten als ouder en hoe kunnen ouders hun kind liefdevol helpen om te genieten van een goede nachtrust.

Tijdens deze praktische online bijeenkomsten komen onderstaande punten aan bod:
• Wat is slaap: wat moeten ouders weten om hun kind te helpen met slapen?
• Wat is gezond slaapgedrag?
• Wat heeft een kind nodig om goed te kunnen slapen?
• Hoe ga je als ouder om met nachtangsten en nachtmerries?
• Wanneer is er sprake van een slaapstoornis?
• Waar is het mogelijk om om hulp te vragen als de slaapproblemen aanhouden?

Daarnaast krijgen deelnemers tips en adviezen en kunnen zij vragen stellen via de chat.

Datum, tijd, locatie, kosten, trainer en aanmelden
Datum: Dinsdagavond 19 april 2022
Tijd: 20.00 uur -21.15 uur
Kosten: Gratis
Spreker: Sigrid Pillen (kinderneuroloog en kinderslaapexpert) en Roos Rodenburg (orthopedagoog bij de GGD Hollands Noorden)
Aanmelden: Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.ggdhn.nl/cursussen

Vragen over opvoeden?
Wie naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen heeft kan bellen met GGD HN, telefoon 088-01 00 550 voor het maken van een (online) afspraak met de jeugdgezondheidszorg. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op de website www.positiefopvoeden.nl regio Noord-Holland-Noord en www.ggdhollandsnoorden.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button