GR2022DH

Beter voor Den Helder: Michiel Wouters is opnieuw onze wethouder

Advertentie:

Den Helder – Beter voor Den Helder gaat er vanuit dat ze de komende vier jaar opnieuw deel uitmaken van de coalitie. Dat blijkt uit een appje van Carlo Assorgia, dat zaterdagochtend binnenkwam tijdens de uitzending van De Nieuwsraad, het politieke programma op LOS radio. De wethouder is ook al bekend, dat wordt opnieuw Michiel Wouters.

De naam van Wouters ligt gevoelig, zeker bij Behoorlijk Bestuur, de grote winnaar van de verkiezingen. Wouters was vier jaar geleden nog hun lijsttrekker, maar nadat hij ervoor koos om namens Beter wethouder te worden, bekoelden de verhoudingen snel. Kort voor de verkiezingen kwam Behoorlijk Bestuur zelfs nog met een motie van wantrouwen tegen deze wethouder. Ook werd gemeld dat het wat hun betreft ondenkbaar is dat Wouters een nieuwe termijn als wethouder krijgt.

Assorgia is op dit moment op vakantie, maar liet vanaf zijn vakantieadres het volgende weten: “Na de prima uitslag, als tweede partij van Den Helder, heb ik Michiel Wouters gevraagd om de komende vier jaar wederom als wethouder namens Beter voor Den Helder zitting te nemen in het college. Vanuit onder meer Wonen, zorg en veiligheid komen zeer positieve reacties over de manier van samenwerken met Michiel. Wij zijn dan ook verheugd dat Michiel positief heeft gereageerd en dat hij zich de komende vier jaar voor onze mooie stad gaat inzetten.”

Het klinkt niet eens als voornemen, maar meer als zekerheid. Beter gaat uit van een nieuwe periode in de coalitie, met Wouters als wethouder dus. Sylvia Hamerslag liet zich tijdens de uitzending niet provoceren en gaf slechts aan dat elke partij over de eigen wethouderskandidaten gaat. Mocht het zover komen, dan is zijzelf, samen met Leo van Esdonk, de beoogde wethouder(s) namens Behoorlijk Bestuur. Of het zover komt is nog even afwachten. Informateur Hans Boskeljon liet weten dinsdag het eerste rondje langs alle partijen af te ronden en daarna te beginnen met een tweede ronde, waarbij ook de griffie aanschuift. Komende vrijdagmiddag denkt Boskeljon een eerste inhoudelijke update over het informatieproces te kunnen geven.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

25 reacties

 1. Alles is kennelijk in kannen en kruiken. De voormalige coalitiepartners slaan de handen ineen, de wethouderzetels zijn reeds verdeeld. Hoeveel er ook valt af te dingen op het beleid dat de afgelopen vier jaar is gevoerd, en hoezeer menig kiezer zich ook bedrogen voelt door de dames en heren volksvertegenwoordigers; allles is beter dan een coalitie met Behoorlijk Bestuur, dat het wel heel bont maakte door de beloften aan de kiezer al na een dag met voeten te treden. Zo’n draaikont en nitwit als Sylvia Hamerslag als wethouder zou een nieuw dieptepunt in de Helderse politiek betekenen. Kan het dan nog dieper? Ja, dat kan…..

 2. DEN HELDER IS POLITIEK DOODZIEK
  Vier jaar geleden werd ik door Carlo Assorgia, van Beter voor Den Helder, gepolst om kandidaat te zijn voor de verkiezingen. Inclusief een gratis pizza, heerlijk was die. Ik vroeg ze wat hun plannen waren. Ze zouden Burgemeester Schuiling en Zeestad wegsturen. De burger zou weer centraal staan. Ik nam een weekje bedenktijd. Ik stelde vast dat Assorgia positief bezig was met het ontwikkelen van het Prinsenplein, zonder verstrengeling, maar ik wist dat ze Schuiling en Zeestad niet zouden wegsturen. Twee ziektes van de stad, die zouden doordreinen. Ik werd geen kandidaat. Ze hadden me ook gezegd: “Anders blijf je gewoon journalistiek alles beschouwen, ook een heel nuttige functie.” Dat besloot ik inderdaad te doen. De afgelopen vier jaar zag ik dat: 1. Assorgia zijn bedrijf binnen een gemeentelijk bedrijf vestigde, heldere belangenverstrengeling, niet toegestaan gezien de eed van een Raadslid en partij 2. De partij de knoop “stadhuis”ging doorhakken door zonder enige aankondiging naar de kiezer met de locatie Willemsoord te komen, tegen de wil van de burger in, nul peiling gedaan, referendum geblokkeerd, wat niet mag, gezien de verordening. 3. Zomaar een wethouder overplukte die lijsttrekker was van een andere partij (die dat toestond), en die als een kameleon een andere koers ging varen 4. Met de coalitie een Raadsbesluit locatie stadhuis doodleuk oversloeg, en daarmee het recht van inspraak en bezwaar van de burger, want ze hadden tenslotte haast, nietwaar? De palen moesten voor de verkiezingen de grond in, dan was het vanwege claims toch niet meer terug te draaien. 5. Deze partij “Beter” bleef drie jaar lang, met de hele coalitie roepen dat er wel een Raadsbesluit locatie was genomen, tot en met de verkiezingen, en ondanks dat de rechter op 9 november 2020 heeft vastgesteld dat er geen Raadsbesluit locatie is. Je reinste kiezersbedrog.
  Deze maffiose coalitie, die het recht van de burger niet heeft gerespecteerd, en nu kan zien dat de kiezer hen een verlies van zes zetels gaf, en de tegen-stadhuis-partij verzevenvoudigde, loopt zich, gezien de LOS Uitzending Nieuwsraad al warm, om deze stabiele maffia praktijken voort te zetten, tegen de wens van de kiezer in. Tekenend voor de minachting naar de kiezer was het Appje naar de lijstrekkers die wel de moeite namen om naar de studio te komen, van dhr Assorgia vanaf Curacao. Want tja, ego meerpetten Carlo was nodig aan vakantie toe. Hij appte: “Ik heb Michiel Wouters gevraagd om weer vier jaar als wethouder het beleid van de huidige coalitie voort te zetten.” Geen boodschap ook aan overleg vooraf. Geen boodschap aan het feit dat dit verkiezingsreferendum bevestigde dat de kiezer geen stadhuis op Willesmoord wil. 44% Opkomst. 11% Steun voor dit “stabiele” bestuur. Wat hoorde ik veel op straat: “Ik ga niet stemmen want ze doen toch waar ze zin in hebben, naar ons luisteren ze niet, ze zitten er alleen voor zichzelf.” Misschien dat dokter Boskeljon eens goed naar de patiënten wil kijken? Assorgia en Zeestad moeten weg, blijvend naar de Antillen of de Malediven. Maffiadiven. Blokkeerders van eerlijke, zuivere democratie in deze stad. Stop de bouw van het stadhuis nu! Dat vragen 7 partijen a.s. dinsdag in een spoedzitting bij de Raad van State, zo nodig volgt nog een bodemprocedure. Oja, in 18 uur LOS radio was er nog nooit een stoel voor die burgers. Ook de media zijn knap ziek.

 3. Wouters de farizeeër en Hamerslag het holle vat. Gaan dolle tijden worden in Den Helder

 4. De enigen die de gang naar de stembus hebben gemaakt zijn de anti stadhuis stemmers .Dat verklaard meteen de lage opkomst. De rest (en dat is 90%) van de stemgerechtigden zal het worst wezen.De zgn stem van het volk die tegen het stadhuis zijn is slechts een minderheid .Opgejut hebben zij hun stemmen uitgebracht op oa “het orakel “(Hamerslag en consorten). Let op : wanneer de bouw wordt getorpedeerd (lees gestopt ) gaat dat miljoenen claims opleveren door oa de bouwbedrijven.Dit gaat Den Helder dus weer heel veel geld kosten.Geld wat vervolgens weer “opgehoest” gaat worden door de Helderse burgers. Al die anti’s met van Kuijk en Hamerslag voorop proberen er voor te zorgen dat u en ik straks het financiële gevolg in de knip gaan voelen. Maar helaas gaat het strelen van het eigen ego boven het belang van de stad.Of je nu voor of tegen het stadhuis bent : het nu stoppen geeft nog veel meer ellende.Denk daar maar eens goed over na.

 5. Voor zover we het nog niet wisten…..
  De politiek is ongeneeslijk ziek. Zeg maar 45% van onze inwoners hebben desondanks de moeite genomen om hun stem uit te brengen. Afgerond 20% van deze kiezers hebben een protest stem uitgebracht tegen de realisering van het stadhuis op Willemsoord. De kiezer heeft gesproken en de enorme overwinning van BB is daar een bewijs van. Toch onvoldoende winst om het ingenomen ferme standpunt van de partij om te zetten in daden. Het standpunt van onze plaatselijke pizza bakker tijdens de verkiezingsavond was duidelijk. Behoorlijk Bestuur werd bij voorbaat af geserveerd. Deze charlatan heeft niets met politiek maar alles met macht. Hij maakt daar te pas en te onpas gebruik van. Jawel hij formeert vanuit Curaçao, hoe schofterig kan je zijn. Hij laat vanaf het strand weten dat de narcist Wouters wederom mag aanschuiven als wethouder in zijn coalitie. De door de kiezer af geserveerde coalitie gaat door! Schijt aan de kiezer macht is alles, nieuw gekozen raadsleden hebben geen enkele keus. De met Assorgia collaborerende en mede verliezers van de verkiezingen, landelijke partijen zoals de VVD met een wethouder op de lijst die van de VVD kiezer niet eens meer terug mag komen! Dan zijn er nog partijen met de C van Christelijk in het vaandel!!! CDA en ChristenUnie volgen de leider Assorgia wederom als schoothondjes. De overige lokale partijen moeten zich schamen als ze aan deze door de charlatan beoogde coalitie meewerken. Als de berichten kloppen zal ook BB tot de club van schoothondjes willen toetreden.
  De politiek is ongeneeslijk ziek.

  1. @ Martien : U zegt : 45 % heeft gestemd .Waarvan 20 % tegen het stadhuis .Omgerekend is dus 10% van de Helderse stemgerechtigden tegen het stadhuis.Dat is dus precies wat ik al aanhaalde .De absolute minderheid probeert de meerderheid hun wil door de strot te duwen .Maar dat is tegenwoordig blijkbaar heel normaal : Sinterklaas anti’s en Corona wappies doen precies het zelfde .En wat mij opvalt : deze anti’s hebben altijd “de bek vol” over democratie .En dat terwijl ze zelf dus helemaal niet democratisch bezig zijn .Dus ook bedrog en onwaarheden schrijven .En laat ze dat nu de “tegen partij” ook verwijten.Triest !!

   1. Wie is Richard? Ik ben Henk van Kuijk. Die via de rechter vaststelde dat er helemaal geen Raadsbesluit locatie is. En JIJ hebt het over democratie? En dat niet-stemmers een meerderheid zijn?? Assorgia c.s. zijn fraudeurs, valsspelers. Bewust een Raadsbesluit overslaan om de burger buitenspel te zetten.

      1. Piet is iemand die je niet ziet en niet hoort maar hij is er wel.

      2. Ik ben Piet Klinknagel en ik open de Helderse bevolking de ogen .Zodat ze zich niet mee laten slepen door de stadhuis wappies als Hamerslag en van Kuijk.

   2. u rekent zoals een politicus, dit is helemaal fout, 45% heeft gestemd waarvan 20% tegen het prestigeproject Willemsoord is dat is dus 10% stemgerechtigden, 55% heeft niet gestemd omdat ze alle vertrouwen in de Heldersche politiek begrijpelijk met al dit soort belazer praktijken, maar van deze groep is 100% tegen prestige project, al met al is dus 65% stemgerechtigden tegen het achterlijke prestigeproject gemeentegedrocht op Willemsoord

    1. @RB prachtig uitgelegd : maar wel een sigaar uit eigen doos natuurlijk ; U beweert dat de 55 % niet stemmers allemaal tegen zijn (100 %) .Ik ben benieuwd waar dit op gebaseerd is; oproepen om protesten te ondertekenen liepen ook op niks uit ,( nog geen 10% ondertekende de petitie) .Dus een rekenkundige aanname .

     1. was net zo accuraat als de berekening van Richard….. zo kun je dus makkelijk alles naar eigen hand uitleggen…. ik ben in ieder geval fel tegen, dat veel te dure overbodige absurde gemeentehuis is helemaal niet meer nodig met al deze thuiswerkers, digitalisering en steunpunten, daar wil de gemeente niet aan, die hebben te veel belangen in doorzetten, zullen wel een mooie auto of een knap huis krijgen met de kerst…..

      1. Tegen of voor ,dat maakt nu allemaal niks meer uit .De boel nu plat leggen kost nog veel meer en dat gaan wij ophoesten

       1. Alleen maar om een statement te maken zouden ze het gewoon moeten platleggen, kost toch al dat het barst

 6. Die mijnheer Assorgia, heeft vóór de Verkiezingen een levensgrote advertentie geplaatst… met in het kort gezegd “Niet op BB voor D-H & J.dorp stemmen” dát heeft dus averechts gewerkt,,, Volgens mij gaat BB formeren en niet die mijnheer die op Curacau vertoeft… dus ik zou als ik BB was de “voorgestelde persoon” op voorhand uitsluiten !!.

 7. afschaffen die gemeenteraad en verkiezingen, het is toch één grote belazerbende, schijndemocratie hier in dit gat

 8. Denken jullie nu echt dat het onder Behoorlijk Bestuur en onder aanvoering van “orakel Hamerslag ” het beter gaat worden voor de ingezetenen van Den Helder ? als ik even opzoek wat die de laatste jaren heeft rond gebazuind dan vrees ik het ergste als die aan de macht gaat komen.

 9. Beste politiek geïnteresseerden,
  Wat mij opvalt bij de laatste discussies over het informeren o.a. bij de LOS is dat er al conclusies worden getrokken door de beide commentatoren voordat er ook maar 1 minuut is vergaderd door de gekozen fracties.
  Ik vind dat als er gezegd wordt door BB dat zij bij de informatieve ronde alles blanco laten en via deze ronde een inventarisatie willen maken van wat wel en wat niet mogelijk is met welke partijen je als commentator daar geen negatieve conclusies aan mag verbinden. Dat is niet jouw taak.
  Tenzij het veroorzaken van commotie nieuws kan opleveren, zoals de onbeschofte wijze waarop de fractievoorzitter van Beter voor Den Helder deed door de journalist een mailtje te sturen waarin hij bewust iedere vorm van gesprek bombardeerde met de opmerking dat hij de heer Wouters namens zijn partij als wethouder zou instaleren. In plaats van netjes de informatieve besprekingen af te wachten gaf hij de verslaggevers de kans om BB in het nauw te drijven met deze wijze van handelen. Als BB bij haar standpunt blijft dat in de informatieronde alles bespreekbaar blijft en dat iedere fractie over zijn/haar eigen wethouder gaat is dat helemaal correct.
  Er wordt dus naar mijn overtuiging niet gedraaid door BB noch door de andere fracties. Dat kan nog niet omdat de informatie nog niet is afgerond. Pas als er geformeerd gaat worden kunnen we zien wie welke concessies heeft gedaan, en zou je ze mogelijk daar op kunnen afrekenen.
  Dus anders dan de verslaggevers beweren is er naar buiten toe volgens mij nog door niemand gedraaid. Niet door Beter voor Den Helder., de Senioren partij maar ook niet door Behoorlijk Bestuur.
  Mart Coers

  1. Daar slaat u de plank mis, mijnheer Coers. Mevrouw Hamerslag heeft verleden jaar aangegeven dat het nieuwe stadhuis op Willemsoord een breekpunt zou zijn bij eventuele coalitieonderhandelingen en daags na de verkiezingen gaf ze aan dat er wat haar betreft geen breekpunten zijn, ook het stadhuis niet. Het woord ‘draaien’ is voor zo’n omslag in denken zeker van toepassing…. En dan maakt het niet uit of er nog geïnfomeerd of geformeerd moet worden, het gaat namelijk om de intentie….
   Dat de fractievoorzitter van Beter voor Den Helder volgens u een onbeschofte vlerk is, tja, daar valt niet veel op af te dingen. Welbeschouwd zijn de meeste raadsleden geen knip voor de neus waard. Een teveel aan geldingsdrang en een te weinig aan moraal en ethisch bewustzijn speelt hen parten.

 10. @GH : aan de laatste zin wil ik graag nog toevoegen : publiciteit geilheid.

Wellicht ook interessant

Back to top button