Den HelderSport

Clinic Frame Running: Rennen als lopen moeilijk gaat

Advertentie:

Den Helder – Ook als iemand niet zo goed kan lopen, kan diegene toch rennen. Dat lijkt misschien raar, maar dat is het zeker niet. Met een frame, drie wielen, een stuur en een borststeun is het mogelijk door zittend op een zadel je voeten te gebruiken om het frame voorwaarts te duwen. SV Noordkop Atletiek biedt zaterdag 2 april een clinic aan.

Marchel Keppel en Samantha Krete zijn opgeleid tot instructeur. “Frame Running is geschikt voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking. Dan kun je denken aan een cerebrale parese, spina bifida of spierziekte. Mensen die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Maar ook als je een beperkte handfunctie hebt, is het mogelijk om aan Frame Running te doen,” licht Marchel Keppel toe.

Door Frame Running is conditie te verbeteren, kunnen atleten aan sportactiviteiten deelnemen en lid zijn van een sportvereniging. Wie benieuwd is of deze sport ook iets is, kan het 2 april uitproberen. De organisatie is in handen van Noordkop Atletiek en Frame Running NL.

Meer informatie
De clinic begint om 10.30 uur op het sportpark aan de Ruyghweg. Meer informatie is te vinden op www.framerunning.nl. Voor aanmelden, mail naar Marchel Keppel via handykep@quicknet.nl of Samantha Krete via samantha1k@hotmail.com.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button