Den Helder Suns verliezen spannende wedstrijd tegen Leuven Bears

Supporters uit Leuven lieten van zich horen! (DHfoto)

Den Helder – De Den Helder Suns verloren zondagmiddag een spannende pot basketbal van de Leuven Bears uit België. De wedstrijd werd eigenlijk pas in het vierde kwart beslist door enkele gemiste scores van de thuisploeg, waardoor de tegenstander 10 punten uit kon lopen naar een 77-87 eindstand. Neemt niet weg dat de goed gevulde Sporthal Sportlaan een spannende wedstrijd kreeg voorgeschoteld. De meegereisde Leuven supporters stonden fanatiek achter hun ploeg, wat er mede voor zorgde dat er een prima sfeer was.

Voor rust deden de Den Helder Suns het prima, het eerste kwart werd met een voorsprong van 24-19 afgesloten. Het tweede kwart was ook voor de thuisploeg met een 46-39 ruststand. Het derde kwart kwamen de Leuven Bears weer helemaal terug in de wedstrijd. De Suns leken een prima voorsprong te houden, maar aan het einde van het kwart wisten de tegenstanders de stand gelijk te trekken naar 63-63.

Het beloofde een spannend laatste kwart te worden en dat werd het ook. De ploegen hielden elkaar prima in evenwicht, maar aan het einde van de wedstrijd werd een aantal belangrijke scores door de Suns gemist. Dit kwam mede door het sterk verdedigen van de Belgen, die op hun beurt het netje wel wisten te vinden.

De volgende thuiswedstrijd is dinsdag 28 maart om 19.30 uur tegen RSW Luik.

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11