Den HelderSport

HSV 1 – JVC 1 0 – 1

Heiloo – De ploeg uit Julianadorp moest aantreden tegen HSV in Heiloo. Een goed voetballende tegenstander, die vorig seizoen nog meedraaide om het kampioenschap, en in de nacompetitie net naast een promotie naar de eerste klasse greep. JVC is al tien duels ongeslagen, maar moest opnieuw winnen om aansluiting met de nummer een – VIOS – te behouden.

HSV begon sterk aan de wedstrijd, maar kon niet echte kansen creëren. JVC sloeg middels Mees Clemens toe in de twintigste minuut. Een afgeslagen bal legde hij met gevoel vanaf 20 meter over de keeper heen, die te ver voor zijn doel stond.

Rick Schop (paal) en Addonay Keizer (voorlangs) verzuimden vervolgens JVC op een ruime voorsprong te zetten. In de 2e helft een aandringend HSV dat vol naar de gelijkmaker op zoek was.

Het was doelman Colin Hondorp, die JVC met enkele wereldse reddingen op de been hield. Uiteindelijk moest HSV de wedstrijd met 10 man uitspelen, omdat de doorgebroken JVC speler Joeri van Klink werd neergehaald door Dennis Houtenbos. Rood was het gevolg.

Het verzet was gebroken en met een 0 – 1 overwinning behouden de dorpers thans zicht op een eventueel kampioenschap.

(Verslag: Ed Diederich)