JeugdSchagen

Inschrijving zesde editie N-H Dame toernooi schaken geopend

Advertentie:

Regio Noordkop – Voor meisjes en vrouwen organiseren schaakverenigingen Warmenhuizen ’76 en Opening ’64 op zondag 16 april 2023 de zesde editie van het Noord-Hollands Dame Kampioenschap Schaken. Het is een open, laagdrempelig toernooi, gehouden in Dorpshuis Warmenhuizen. Niet alleen bestemd voor ervaren schaaksters, maar ook voor beginnende (thuis-) schaaksters, vanaf 15 jaar.

Stimulans
Een van de redenen dat de schaakverenigingen dit toernooi organiseren is om de deelname van vrouwen en meisjes in de schaakwereld te bevorderen. Vrouwen zijn namelijk (nog) flink ondervertegenwoordigd in het schaken; slechts 5% van de leden van de Koninklijke Schaakbond is vrouw. De organisatie hoopt dat door dit soort toernooien meer meisjes en vrouwen gaan schaken, op alle niveaus. En hoe meer vrouwen en meisjes er lid zijn van een vereniging, hoe lager de drempel wordt voor anderen om zich aan te melden. Daarnaast helpt een specifiek toernooi voor dames om de zichtbaarheid van meisjes en vrouwen en in de schaakwereld te versterken.

Historie en waardering
In 2015 organiseerde Schaakvereniging Opening ’64 uit Sint Pancras voor de eerste keer het Open Noord-Hollands Dameskampioenschap. Dit schaaktoernooi werd door de deelnemende dames met groot enthousiasme ontvangen. Ook in de jaren daarna was het toernooi een groot succes. Uit de evaluatie van het toernooi in 2022 blijkt dat de deelnemers zeer tevreden waren over het toernooi, met een rapportcijfer van 9,4. Het damestoernooi staat vooral in het teken van plezier in het schaakspel.

Wethouder Puck de Nijs-Visser opent toernooi
De officiële opening van het damestoernooi start met een gongslag om 10.00 uur. De gongslag wordt verricht door Puck de Nijs-Visser, wethouder Sport, in aanwezigheid van alle deelnemende schaaksters uit Noord-Holland. Voorzitter van de Noord-Hollandse schaakbond Jan Poland zal aan het eind van de middag de prijsuitreiking doen.

Datum en tijd
Zondag 16 april 2022, inloop en aanmelden vanaf 09.30, start wedstrijden 10.00 uur, einde ca 16.30 uur.
Locatie Dorpshuis Warmenhuizen, Dorpsstraat 126, 1749 AJ Warmenhuizen.

Aanmelden
Aanmelden voor het toernooi kan vóór 10 april 2023 per e-mail: dametoernooi@warmenhuizen76.nl

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op Warmenhuizen76.nl/dametoernooi of neem contact op met Trudi Boekel, tel. 06 22 33 47 11 of mail naar dametoernooi@warmenhuizen76.nl

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button